Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 12 februari 2014

Det var länge sedan.....

.....som jag recenserade en bok känner jag så här kommer ett tips.
Jag gillar att läsa engelska böcker på originalspråk så när jag är i London brukar jag passa på att köpa med mig lite böcker hem.
Dels kan det vara böcker som inte hunnit släppas i Sverige än eller böcker som inte "hittat hit", men det kan också vara böcker som helt enkelt är dyrare i engelskspråkig utgåva i Sverige (översättning kostar ju så...).

En av böckerna jag köpte under senaste resan började jag läsa redan på flygresan hem och jag trodde inte jag någonsin skulle tänka så men den flygresan hade gärna kunnat vara lite längre för jag hade väldigt svårt att stänga boken för att kliva av planet när jag väl börjat läsa den.

Boken heter The Sleep Room och handlar om en ung psykiatriker, James, som får erbjudande om en tjänst på ett "hem för psykiskt sjuka", lågt ute på landet. Han undrar lite över varför den man som tidigare hade hans tjänst så hastigt valt att lämna sitt arbete men kastar sig in i det nya med stor lust då en del av hans arbetsuppgifter innebär att vara involverad i det experimentella forskningsprojekt som hemmets föreståndare utför. Något som han förutspår ska vara till fördel i hans egen karriär.

Denna forskning är en sorts sömnterapi som innebär att patienter ligger sövda i ett rum i källaren. Dygnet runt....i flera månader. De väcks endast någon gång om dagen och då endast till tillräckligt medvetande så att de ska kunna matas, tvättas och ges lavemang.
Han får inte veta något annat om deras bakgrund än att de haft allvarliga psykiska problem och att de inte svarat på annan behandling.

Snart börjar underliga saker att hända i huset, James börjar finna bevis för att det är något mer utöver denna forskning än vad som berättats för honom och man dras snabbt in i funderingar och spekulationer om vad det är som sker....

Jag rekommenderar denna nervkittlare som kanske har ett underligt men ändå bra slut.

The Sleep Room

4 kommentarer:

Nina sa...

Hejhej.
det hör ihop allting. när tarmen vart sjuk så fick jag en massa inflammationer. å det har bara spridit sig runt i kroppen. jätte märkligt. satt sig i armbågarna, låren, knäna, fotleden, höften, ryggen å nu axeln då. har haft konstant inflammation sen jul. och någon månad innan dess var det jobbigt med tarmen. så det hör ihop.

när dem sen sa att det var crohns så fick jag förklaringen till blåsorna. så allt det här håller ihop med crohns.. men nu vet ja ju det å ja är inte knäpp ;) så det är skönt!

Trillingnöten sa...

Åh vad spännande den låter! ska kolla upp den!

liliths gamla blogg sa...

Kolla in play.com är mitt tips. Där köper jag alla mina engelska böcker, och de säljer även second hand och alltid fraktfritt även till Sverige.

Nina sa...

ja herregud va skönt att komma ut! :D

ha en super fin dag nu!!
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig