Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
lördag 4 januari 2014

Att vända tillbaka är bra svårt.

Nu börjar vardagen närma sig igen...nedräkningen har börjat kan man säga och med den har även försöken att vända tillbaka till de tidiga mornarna.

I början av jullovet så vaknade barnen "alldeles för tidigt" men när vi klev upp 9.30 i går så insåg jag att detta inte kommer hålla inför tisdagen då vi ska upp vid kl. 6 som vanligt.

Så igår "tvingade" jag barnen i säng tidigare och sonen somnade nog ganska snart medan dottern vred och vände sig och hade hemskt mycket att prata om.
Hon somnade iallafall 1 timme tidigare än kvällen innan.

Först funderade jag på att sätta alarm för 8.30 men ansåg det lite överdrivet att vakna till alarm på en jullovslördag så jag chansade på att vi skulle vakna tidigare än andra mornar detta jullov.
Det gjorde vi! Cirka 8.30 var båda barnen vakna!

Nu hoppas jag att de somnar i bilen på väg hem från svärmor i kväll (och inte vaknar när vi bär in dem) så vi kan stoppa dem direkt i säng.

Det är ganska bra för mig med, att återvända till normala sovtider, känner jag. Det blir ju svårare att ta sig igenom den där första "åter-till-dagis"-morgonen, om man själv är jättetrött.
Men det ÄR fasligt skönt att ha fått sova ut ordentligt under 2 veckor. Det är nog första gången med en sådan lång period av riktigt bra sömn på, låt oss säga...5,5 år....
Tidigare år, och under ljusa sommarlovsmornar, så har barnen vaknat okristligt tidigt trots ledighet.

Tack och lov för att barnen växer upp till att uppskatta sovmornar illa mycket som sina föräldrar.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Vi har också försökt börja få lite mer ordning på tiderna inför förskolestarten nästa vecka. Går ju sådär. Svårt väcka sonen när man själv sover till kl 0915 ;/

Camilla sa...

Vi har också försökt börja få lite mer ordning på tiderna inför förskolestarten nästa vecka. Går ju sådär. Svårt väcka sonen när man själv sover till kl 0915 ;/

Marie-Louise sa...

Ja fy det där att vända tillbaka dygnet är inte det enklaste... Kram vännen

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma sa...

Samma här, men jag kör ingen omvändningen utan vi tar det som det kommer brukar bli bra det med, kroppen vänjer sig snabbt igen.

anna sa...

hej fin blogg du har ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig