Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 19 juli 2011

Varför utslag utan nässlor?

Sent igår kväll när vi skulle flytta dottern från soffan, där hon somnat och sovit ett tag, till hennes säng så upptäcker maken fläckar på hennes ena ben.
Jag ser hans min och kliver fram för att undersöka vad som står på och utbrister "Nässelfeber"!
Då vi inte märkt av någon klåda så hoppas jag att det är en mild variant och kanske till och med att det kommer vara borta nu på morgonen när hon vaknar.

Hon sover fortfarande och jag vill inte gå in och pilla på henne i onödan. Det har iallafall inte spridits till ansiktet, som är det enda jag ser av henne där under täcket.
Täcke är ju något hon nästan aldrig använder och speciellt inte under en hel natt som hon nu gjort. Hon har ändå känts väldigt sval under natten så då sätter orolighetsnerven in hos lilla mamman. (Jag valde att ha henne bredvid mig i sängen utifall att det skulle bli värre under natten.)
Allt utanför det normala vid tillfällen som detta med utslagen gör ju att man reagerar tyvärr.

Jag vet att min vän Lindas ena dotter hade ett "anfall" av nässelfeber för ca 16 dagar sedan men vi träffas inte så ofta så att barnen kan umgås och denna gång träffades vi först ett par dagar efter att hon haft utslagen så det känns inte så troligt att hon blivit smittad av något därifrån.
Maken påpekade dock att man aldrig kan veta så noga med virus eftersom de kan smitta långt innan man vet att man är smittbärande och även efteråt...

Äsch, dottern kommer säkert vakna pigg, fräsch och fläckfri eller vad tror ni?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig