Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 19 juli 2011

Stockholms kollektivtrafik är ett aber, på många sätt.

Min vän Skrotmamman skrev ett inlägg om vett och etikett i kollektivtrafiken i Stockholm (mycket av det kan säkert tillämpas på kollektivtrafik i hela landet). Hon var inspirerad av och citerar ett inlägg hos Jocke ("Ingen Jävla Modeblogg").

Så gott som allt kan jag håll med om men nedanstående punkt under rubriken Rulltrappa reagerade jag på:
En rulltrappa kan verka skrämmande och förvirrande om man aldrig har åkt någon. Men nu är det 2011 i kalendern och då har de allra flesta i Sverige någon gång stött på detta fenomen. Men ändå finns det individer som inte begriper något av följande:

 • har du en barnvagn, varför tog du inte hissen? Jag vet att den luktar kiss men det får du ta. Du är ändå van vid bajsblöjor och annat äckligt. • Jag tycker inte att jag och framförallt inte mina barn ska behöva "ta" att behöva stå i pisspölar och stank om vi har möjlighet att åka rulltrappa. För det är så den bittra sanningen ser ut i Stockholms kollektivtrafiks hissar.
  Inte heller tycker jag att man ska behöva stå och andas in andras pisslukt och äckligheter och jämföra det med att ta hand om sina egna barns blöjbyten! Jag gillar inte direkt mina barns utsöndringar heller men dem tar jag ju hand om av kärlek till mina barn. En viss skillnad.

  Väntar man också en stund, så den värsta rushen från den tunnelbana jag kommit med redan har kommit på rulltrappan så är man ju desto mer "inte i vägen" men det har mest att göra med att man blir halvt nedsprungen av de som inte har vett att vänta tills de som redan står redo att kliva på rulltrappan har gjort det. Men det är ett helt annat inlägg, det om követt.

  När jag, omtänksamt, står så långt åt höger med vagnen som möjligt i en rulltrappa så tar jag inte mer plats än var och varannan "normal" person som står till höger, till exempel mig själv om jag skulle stå riktad framåt.

  Nåja, lite överviktig är jag ju men jag kan inte påstå att jag ska behöva "ta" att åka i hissen för det. Eller är jag också i vägen?!

  2 kommentarer:

  Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen och tillbaka på jobbet sa...

  Jag håller med dig :-) Precis som jag skrev hos mig. Men det bloggaren inte tänkte på (för att denne inte har barn?) är ju att vi som har småbarn (vagnar) och är föräldralediga brukar ha det vettet att inte bara "för skojs skull" bege oss runt i kollektivtrafiken med våra vagnar, barn och kassar under rusningstid.

  Vi undviker detta, dels för att det blir krångligare för oss själva att "vara i vägen" eller "få plats" och KAN vi så åker vi ju hellre under de andra timmarna = problemet löst!

  Visst finns det stunder vi behöver transportera oss just under rusningstid, men iaf för min del, aldrig annars.

  Linda w L2K - Från botten till toppen... sa...

  Vilken sjuk kommentar! Jag älskar rulltrappan! Det går snabbare att komma dit jag ska och är som ni säger, fräschare!

  I Haninge har jag tom varit med om att hissen varit full av mänskligt bajs! Inte en chans att man kliver in i en sån hiss!!!

  Och om man nu har så bråttom att man inte kan vänta in att vagnen i rulltrappan kommer upp/ner så kanske man borde ta en tunnelbana tidigare? :o)

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Du vet att du bara måste...

  twitter rrs

  Leta i den här bloggen

  Knuff

  Dessa följer mig