Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 25 maj 2011

Såg en bra reklam!

Alla vet väl hur pinsamt det kändes när man var ung och skulle köpa kondomer.
För att inte tala om hur pinsamt det var att gå till ungdomsmottagningen bara för att hämta kondomer i den där korgen som stod på toaletten...och så var korgen tom.
"Öööh skulle bara låna toan" - liksom....

Nu kan ungdomarna eller ja vem som helst såklart(!) beställa kondomer via sms (sponsrad länk) istället.
Man sms:ar sin information, det dras 40:- + trafikavgift och så kommer det 5 kondomer hem i ett diskret kuvert. (Mamma och pappa behöver inte veta vad man sysslar med så att säga.)

Är detta en bra grej?
Ja, jag tycker nog det. Ju enklare det är för ungdomar (alla) att få tag på skydd desto bättre.

Under det första halvåret 2010 gjordes 3 305 aborter av tonåringar. Som tur är innebär detta en minskning med sju procent till strax över 21 tonårsaborter per 1000 kvinnor. Jag hoppas att den trenden håller i sig och att den bland annat är orsakad av att tonåringar inser vikten av att skydda sig.

Inte bara för att förhindra graviditeter utan även för att förhindra spridning av allsköns sjukdomar såklart!
Bara 60 procent av ungdomarna svarade 2010 rätt på grundläggande frågor om hur hiv överförs till exempel. Samtidigt rapporterades 2009 nästan 40 000 fall av klamydia, främst bland ungdomar och unga vuxna.

Sex kommer alltid vara ett föremål för nyfikenhet och naturlig drift hos ungdomar så jag tycker det är viktigt att förutom att tala om vikten av avhållsamhet även tala om HUR man skyddar sig och VARFÖR!
(Detta inlägg blev jag inspirerad till när jag läste om den nya tjänsten där man kan beställa kondomer via sms. Och ja, om man klickar på den länken, högst upp, så tjänar jag på det men det är inte det viktiga med denna text.)


Jag är med och tävlar om en One piece från ChillUnited hos Johannalicious" <--länk.

.

5 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Lite dyrt kan jag nog tycka. Tyvärr är 40 kr + trafikavgift en sak som man som förälder märker på mobilräkningen, så frågorna kan ju komma. OM inte tonåringen har kontantkort men då rasslar det ju iväg en hel del pengar vid beställningen. Men tanken är absolut bra.
Fördelen med ungdomsmottagningen, skolsyster m.m. är ju att det är gratis. Visst tas det säkert extra många av en del bara för att, men jag kan nog tycka att det är bra att det är gratis. För på det sättet ser man till att kondomer inte blir en kostnadsfråga. Kram

maria sa...

Tack vännen för gratulationen! :)

Anonym sa...

Alla sätt är bra för att ungdomarna ska kunna skydda sig. Fast jag trodde nog att ungdomen av idag var lite mer oblyga än vad jag var på min tid :-)

Erika Wilhelmsson sa...

sv: det var faktiskt gott :) Även fast jag tror det typ är någon slags synd att hälla grillkrydda och kebabsås över fin oxfilé :)

Isabel sa...

Man kan ju beställa kondomer billigt på nätet också. Men då kanske det krävs bankkort eller att man är över... 15 år? Jag vet inte hur det funkar med fakturor och omyndiga. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig