Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 8 december 2010

Vällingens vara eller icke vara

Har funderat så mycket fram och tillbaka över detta med välling.
Dottern tog aldrig nappflaska så där var välling aldrig något alternativ...synd synd för jag trodde mina tuttar skulle hoppa av och rymma en vacker dag...suck....
Det gjorde de nästan iofs för sonen har jag inte kunnat amma mer än 2 månader så han äter ju ersättning nu.

Egentligen är det där med mättandet det jag är ute efter, för det vore härligt om han blev ordentligt mätt på kvällen/natten och sov istället för att vakna 2-3 ggr...
Är det ett lyxproblem?

Hur är det? Om de egentligen får i sig rätt mängd näring och så med ersättning och "maten", kan de bli små tjockisar av vällingen då?

Brukar kalla ersättningen för "lälling" ibland när jag ger den till sonen, hmmm, han kanske blir förvirrad då om jag helt plötsligt ger honom något annat och kallar det för samma sak, fniss.
Får fundera vidare på det här....

6 kommentarer:

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Varje familj "bestämmer ju själva". Vi har haft barn som tar flaska direkt. Dotter dricker välling 2 ggr/dag och någon mellis om det skiter sig. Funkar för oss. Plus massor av mat. Ingen tjockis.
Sonen ammar + ersättning och ingen tjockis. Man behöver ju inte övergöda. Om de äter mat orkar de ju inte så mkt välling. Ersättning nr 2 är nog bättre ur näringssynpunkt (men dyrare) Välling är ju lika bra som gröt (och med järn) men enklare och mysigare. Vi kör nog välling på nästa också. Om han vill.

Mika sa...

Melvin började med välling vid 6mån, slutade i samband med det att amma. Gick från att ha vaknat ett flertal gånger per natt till att han sov hela nätterna. Det var så skönt! Tror inte att de blir "små tjockisar" utav välling om man ger dom en flaska om kvällen istället för ammning eller något annat. Kram på er! Mika

Linda w L2K sa...

Jag kan säga att jag med börjar sukta efter att ge välling.

Jag har fått lära mig att välling och gröt är typ samma sak, olika konsistens. Vilket betyder att en flaska på kvällen borde mätta som en tallrik gröt?!
Att ersättningen är ersättning för bröstmjölk.

Och kan man amma och ge gröt borde det inte vara nårga problem att varva ersättning och välling. :o)

Linda w L2K sa...

Tur att det tar flera timmar innan jag lyckas posta ett färdigt inlägg. ;o)

Kim sa...

JAg tycker att du ska köra med välling på kvällen om det funkar. Dottern är ju uppfödd på ersättning och gick sedan över till välling i samband med att jag successivt gick över till mat. Hon är inte nån tjockis och hon har ändå alltid ätit mycket (som regel), hon har fått så mycket hon vill. Ganska snart efter att hon gick över till vällingen har hon sovit hela natten utan att vakna av hunger :-) Så go for it!

Sandrah mamma till Devin & Vilde sa...

Svar: Jag tycker pyjamas är bra som rutin för när de fått den på sig vet de att det snart är läggdags :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig