Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 14 december 2010

Nej tack jag sover hellre

De som känner mig förstår kanske varför nedanstående gör mig ganska upprörd.

I Indien utför de operationer på vakna patienter, bedövade men vakna.
Som den de skrev om i Aftonbladet Hälsa idag.
Byta en hjärtklaff på en vaken patient?!

Jag minns inte mycket från när de skulle söva mig vid det akuta kejsarsnitt som hjälpte min son till världen men jag minns att jag desperat sa till den där blåaktiga dimman (inga glasögon) som hängde över mig där jag lades på operationsbordet: "Ni ser väl till att jag sover, jag måste sova!!"
Jag uttryckte visserligen också förvirring över att det luktade kryddstark korv i masken som de tryckte över ansiktet, men det är en annan historia.

Bara den otroligt obehagliga känslan när man blir sydd fast man är bedövad (4 ggr) äcklar mig något enormt så att känna hur de drar och trycker i bröstkorgen, som den opererade i Indien berättade om, får mig att hoppas att det en dag inte blir så att läkarvetenskapen beslutar att detta är sättet att operera på....

Då känner jag någon som kommer smuggla i sig ett litet sömnpiller eller två innan de kör ner mig till operationssalen!

2 kommentarer:

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Du och jag, Martina ;-) Aldrig i livet att jag skulle acceptera det. Min och sjukvårdens uppfattning om jag som är smärtlindring verkar dessutom skilja sig åt, så tack, men nej tack.

Anonym sa...

Ok, risk för besserwisserBritta. Det finns relativt stora risker med att sövas. Att lägga en patient under narkos innebär alltid en risk att personen inte vaknar upp igen, får långdragna sömnproblem eller andra skador. Därför undviker man det så långt man kan. Så det här är inte snåla åtgärder, utan faktiskt livsbesparande åtgärder....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig