Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 25 november 2010

Dag 01 – Presentera mig själv

Det är svårt det där med att presentera sig själv.
Gör man det kort eller gör man en memoar av det hela?

Jag föddes 1976 och bodde mina första år i Stockholmsförorten Tensta.
Har så mycket bra minnen därifrån, minns buset man hittade på med vännerna. En av vännerna har jag årerigen lärt känna nyligen, den här gången via internet och den stora bloggvärlden eftersom hon bor ända borta i Nevada. (Hej Maria !)

Vid 9-års ålder flyttade vi till en annan lite mer nybyggd förort och vi bodde fint och jag hade väl mina vänner då och då men mobbades för allt möjligt i många år, mycket för att jag hade ett sjuhelsikes humör vilket gjorde det hela till en ond cirkel. Det var ju lite roligt att reta den där krullhåriga tjejen med glasögonen eftersom det då verkligen "hände" något....
Tjejerna som jag ändå ansåg var mina bästa vänner fick mig då och då att känna det som om jag bara var med på nåder och ibland bestämde de sig helt sonika för att jag inte fick vara med under perioder.

Under åren blev det bättre och bättre, jag lyckades börja tygla mitt humör och alla blev väl lite mognare.

Ännu lite bättre blev livet när jag började gymnasiet, ända tills en liten tid in i 2:a ring när jag blev så ofantligt skoltrött, arg på allt, flyttade hemifrån och bara ville släppa allt.
Som tur var blev jag övertalad av bland annat skolkuratorn att hänga kvar och tog sedan studenten med ett knappt 3,0 (ja, jag är så gammal så vi hade sifforna 1-5 som betygsystem).
Efter det var det inte läge att plugga vidare så jag fortsatte på heltid med att flippa burgare, som jag gjort under sista året på gymnasiet och med det blev jag kvar i många år.

Så småningom tog jag mig vidare i arbetslivet och blev administratör, restaurangadministrör/förlagsadministratör/rekryteringsadministratör, vilket jag trivs otroligt bra med.
En del anser att man ska plugga vidare och ja, det har jag såklart funderat allvarligt på, det kanske till och med blir så men jag måste ju först komma på vad jag vill bli när jag blir stor.

Så idag då? Ja nu sitter man här med Mannen man lyckades hitta i den stora världen av ettor och nollor, 2 barn och ett liv med alldeles för lite sömn, fina vänner, goa släktingar och "fullt ös medvetslös".

6 kommentarer:

Daniel sa...

Du verkar så underbar! Å det där: vad göra när jag blir stor ska man inte ha nån stress med. Brukar komma vid 50 brukar mormor säga.

Sofia - foto&musik sa...

sv: Tack så mkt :)
hehe ja dem är så himla söta :)

Anonym sa...

Kul att läsa!

Skrotmamman skrotar vidare sa...

"I andra ring" tror man slutade säga det mellan DIN gymnasieperiod och MIN gymnasieperiod (född 1981) Vi sa att man gick i "tvåan" och förtydligade ibland "i gymnasiet", men vi hade ju också "Program" och inte "Linjer". ;-)

Attityder i skolan hade jag också kunnat skriva om...... :-/ Och övertalande kuratorer. Min rektor i 9:an "räddade" mig. Vi skrev kontrakt, så jag inte skulle skolka och jag fick sitta av tråklektioner hos honom = frivilligt skolk fast hos honom. DÄR räddade han mina betyg. Vem som nu bryr sig om dem idag....

Mannen bland 1:or och 0:or. Och jag då? Mannen bland 2G? ;-)

Petra sa...

Kul att få lite bakgrund och vet mer om dig ;-D

och vaddå... det var väl inte "så länge sen" det var siffror i betygen??? ;-) och mobbad blev jag också... suck vad barn kan vara elaka...!

Kram

Maria sa...

Hej Tina! Väldigt intressant att läsa om dig och ditt liv. Man vet aldrig vart livet ska ta en. JAg funderar absolut på vad jag ska bli när jag blir stor.
Stor kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig