Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 21 september 2010

Två mål

Vad jag undvikit att skriva om men nu insett att jag måste skriva om, för att motivera mig själv, är min läskfria vecka och mitt allvarliga försök att gå ner i vikt.

Min läskfria vecka har gått förvåningsvärt bra! Startade i lördags och är alltså på slutet av min fjärde dag redan.
Har sedan i julas druckit minst 33 cl cola om dagen och vissa dagar onämnbara mängder.... :-(
Colaberoende av stora mått kan man säga.

I och med att jag bestämde mig för att göra ett allvarligt försök att gå ner mer i vikt så var ju en del av det att jag bara måste sluta dricka dessa mängder coca-cola.
Om denna vecka går bra ska jag förlänga läskfriheten lite till....men så småningom kommer jag tillåta mig själv att dricka coca-cola någon gång ibland. Så inga 12 steg och "förlåt mig"-turnéer som AA förespråkar  :-)

Viktnedgången skall ske med hjälp av läskfriheten och motion i första hand.
Jag började på mamma/barn-jympa på Friskis & Svettis och tänkte gå 2 ggr i veckan och minst 30 minuters promenad varje dag.
Detta kanske inte låter mycket...men då är det bara för att du som läser detta är en hurtbulle ;-)
För mig som typ aldrig rör mig mer än nödvändigt (därav dagens vikt) så är detta en ordentlig start till ett nytt liv.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Ville bara ge en uppmuntrande kommentar! Duktig du ar som forsoker forbattra ditt liv! Om jag far lov att ge dig ett tips sa fokusera pa maten i forsta hand, om du inte redan gor det... Viktnedgang handlar till 80-85% om mat och resten ar motion, man kan trana hur mycket som helst men ater man inte bra mat sa spelar det ingen roll! Trust me, jag vet! Kampar pa sjalv! Se till att alltid ata protein till varje maltid och varje mellanmal.. Protein hjalper till att balansera blodsockret sa du inte far massa upp och ner kanslor och hjalper till att halla dig borta fran sotsaker och onyttigheter, sasom coca cola for nar blodsockret ar jamt far man inga cravings! Lycka till! :) :) :) Kram Susann Bruno (tingting pa FL)

Skrotmamma sa...

Får väl "hjälpa till" genom att vara promenadsällskap med vagnarna då... vi kan byta vagn ibland på en torsd-fred, så kan du dra en syskonvagn med två barn. Den väger en del ;-)

Är vittne till att denna intention följs! Biobesök med nötter och vatten! (inte hos mig dock)

Martina sa...

Jajamensan. Kan ni tänka er...bubbelvatten och nötter som biogodis...
Tack för de uppmuntrande orden Susann. Maten blev automatiskt bättre när jag började fundera i de här banorna med träning och läskfrihet. Men visst skulle jag kunna äta ännu bättre...Ett steg i taget :-)

Linda w L2K sa...

Det är så skönt och veta att man inte är ensam som försöker! Och du kommer klara det galant. Jag fick lära mig idag att det tar 20 dagar att göra nånting till en vana... Så på 20 dagar borde alltså cola-behovet vara väldans minimalt... Själv tänker jag påbörja mina 20 dagar minus godis... Om det nu går... ;o)

Maria sa...

Jag har inte druckit läsk (diet pepsi var min last) sen jag blev gravid. Det är nu min 15:de vecka utan. Känns skönt!

Kramis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig