Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 8 maj 2014

Kroppen förbereder sig för mer träning.

Det är tydligen så man ska tänka när man lider av träningsvärk..."Kroppen förbereder sig för mer träning"....
Men, det är en klen tröst när man har träningsvärk i muskler som idag gör att jag går som om jag är en inbiten cowboy; bredbent och lätt vaggande...
I tisdags var det "ass day" med min personliga tränare. Återigen har hon planerat ett antal nya (nya för mig alltså) övningar som skall stärka rumpmuskler och övriga relaterade muskler på benen.

Efter uppvärming 15 minuter på Crosstrainern började vi med två övningar på balansplatta, vilket jag alltid ser fram emot med en skräckblandad förtjustning. Jag vet ju att jag i början är rädd för att jag ska "ramla och slå mig fördärvad" så fort det har med balans att göra men jag vet också att jag brukar vara bra på att snabbt hitta balansen och rätt muskler att aktivera nuförtiden.

Först gjorde jag squats på plattan, 3 sets med 10 repetitioner. Benen brett isär (fötterna över hålen på plattans kanter) och sedan när jag hittat balansen så var det bara att sjunka ner så långt jag klarade.
Under den första repetionen så var jag nog ganska feg och kom bara ner i "stolsittande"-böj innan plattan började vobbla rejält men under repetion 2 och 3 kunde jag komma långt ner.
Detta är absolut en övning som jag kommer fortsätta med.

Därefter var det dags för utfall med ett ben på balansplattans mitt och andra benet på golvet, rätt långt bak och foten på tå. Väldigt påfrestande för musklerna runt mitt vänstra knä och dem känner jag av ordentligt idag. Även här körde jag 3x10 där första repetitionen var i rejäl obalans medan rep 2 och 3 var tuff för musklerna men med en bra balans.

Som tredje övning hade PT:n valt enbenshöftlyft, vilket är något som jag alltid tyckt ser rolig ut och då menar jag inte att jag tycker den ser ut att vara rolig att utföra utan att det där juckandet ser roligt ut. (ja, ja dålig humor jag vet...).
Vi använde en  step up-bräda där jag hade ena foten och det andra benet höll jag rakt ut. Sedan var det bara att explosivt jucka rakt upp och hålla tillbaka på vägen ner. Vartannat ben i totalt 6 sets med 10 repetitioner på varje.
Jag höll på att inte komma upp från golvet sedan kan jag säga....

Efter ett försök till benpress med fötterna placerade så att rumpmusklerna skulle få jobba rejält så gav vi upp på rumpövningarna. För det blev just ett försök.... Första setet gick bra men när hon höjde motståndet så slutade musklerna lyda de signaler hjärnan försökte skicka till dem, alternativt så insåg hjärnan att musklerna inte hade mer att ge och gav sjutton i att skicka signalerna för jag fick helt enkelt inte musklerna att lyda..... Och att jag pressade dem hårt i tisdags får jag äta upp idag minsann....

Vi avslutade passet med några magövningar och sedan stapplade jag hem och halvdog i fotöljen ett tag innan jag pressade mig upp för trappan (varför oooh varför flyttade vi till hus med övervåning haha) för tvagning och omedelbar sömn. Jag var så slut att jag inte ens fick i mig något litet att äta efter träningen.
Därför vaknade jag klockan 4 på morgonen och var vrålhungrig...suck.

2 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Nej nu måste jag börja träna ordentligt igen! Har bestämt mig för att så fort jag får jobb (ej timjobb alltså) så ska jag investera i ett gymkort igen. För jag kommer inte riktigt iväg ut på löprundor så ofta som jag vill. Kram

Malin-tvillingmorsan♡ sa...

Det ska jag absolut prova på balansbrädan! :) kanon snart övning!

Ha eb trevlig helg! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig