Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 2 april 2014

Lunchträningens för- & nackdelar.

Idag hade jag bokat ett lunchpass inom min arbetsplats friskvårdsanläggning så nu känner jag mig pigg och glad resten av dagen.

Nackdelarna är dock:

Att passet går av stapeln klockan 12.
Inte riktigt så man får en timme efter uppäten lunch (11-11.30) innan man skall träna - vilket egentligen är det tidspann som är ett minimikrav för mig. Visst, alternativet är väl att man äter efter träningen men att äta lunch klockan 13 känns inte heller direkt ultimat då jag helst har ork att utföra träningen.

Ventilationen i friskvårdens lokaler är inte direkt i topptrim.... Jag svettas mer under ett relativt enkelt halvtimmespass i de lokalerna än efter ett entimmespass med PT:n på vanliga gymmet.  Kombinationen gym/bastu ser jag helst som valbara alternativ utförda efter varandra, inte samtidigt.

Fördelarna är:

Att man får ett extra energitillskott lagom efter lunch när man annars brukar dala i orken.

Att det alltid är så små grupper som utför dessa pass för hälften av dem som har bokat sig dyker inte upp. 
Bra när man själv fått plats på ett pass, mindre bra fenomen när man själv inte kan boka in sig på ett pass och man "vet" att det formodligen ändå skulle ha funnits plats för mig.
Släpa med sig träningskläder, byta om och gå dit för att chansa på att få plats om någon inte dyker upp känns inte så lockande... (hoppsan där blev det en nackdel till).

Jag får använda mig av en sådan friskvårdstimme, på arbetstid, i veckan (om det passar arbetsflödet i supportgruppen jag arbetar i men det vet man oftast inte så långt i förväg vilket innebär att passen ofta är fulla när man själv har fått klartecken på att ta den där "förmånliga friskvårdstimmen"...)

Men, men idag gick det och idag är jag piggare än jag brukar vara så här i slutet av dagen. Största fördelen!


1 kommentarer:

JaanaM. sa...

Härligt att få träna på lunchen... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig