Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 16 oktober 2013

Trötthet!

Igår var jag riktigt trött, i huvud och kropp, när jag lämnade jobbet men ju närmare hem jag kom desto mer uppspelt blev jag. Det var ju dags för den första PT-träningen!
Jag och PT:n träffades på gymmet och jag var rejält taggad. Vilken sorts träning skulle det bli?
Skulle hon "köra skiten ur mig" för att se vad jag klarade? Ja, det var med stor förväntan och lite nervositet som jag med öppet sinne gav mig in i detta.

Vi började med uppvärmning på crosstrainern, som jag tidigare avstått att använda för att jag inte riktigt kände mig bekväm på den när jag testade den några gånger, men nu blev det 10 minuter i lagom takt med precis lagom motstånd för att jag bara skulle bli just uppvärmd och inte trött.

Medan jag trampade på där så pratade vi igenom hur PT:n hade tänkt lägga upp första passet och vad mina erfarenheter varit under den tid som jag tränad, sedan mars i år. Jag upprepade för henne något som jag talat om redan vid den första telefonkontakten, att jag INTE var ute för att träna bort vikt utan att bli starkare, smidigare och hälsosammare.

Vi koncentrerade oss på ben och bål det här första passet och det märktes att jag "tränat på fel sätt" på de två maskiner som vi använde. Fel inställningar och för tunga vikter. Så när vi justerat efter vad jag orkade och hur lång jag är så kändes det så bra.
Sedan jobbade vi med utfall (sååå svårt och det gjorde ont i ena låret så vi fick avbryta) och bålstabiliteten arbeta vi med genom att, bland annat, använda en sådan där pilatesboll på olika sätt.
KUL! och faktiskt inte så svårt som jag trott att det skulle vara.


Jag fick även lära mig ett nytt sätt att göra "plankan", som hon i sin utbildning hade lärt sig var ett effektivare och mer "sunt" sätt för musklerna att jobba.
Jag stod i vanlig "plankan"-position och sedan lyfte jag liksom ut benet åt sidan och drog in det mot magen (böjde knät) och sedan tillbaka. Varvat höger och vänster ben.
När hon visade det så trodde jag inte att jag skulle klara att göra det en enda gång men DET GICK och jag kände verkligen att det var mycket roligare och effektivare att träna stabiliteten och styrkan i bålen genom kombinationen med rörelsen istället för att bara stå statiskt/stilla.


När jag gick därifrån kände jag verkligen att ben och bål faktiskt fått sig en genomkörare på ett bra sätt och idag har jag haft alldeles lagom med träningsvärk på precis de ställen (de muskler) som hon beskrev att vi skulle använda i varje övning.

Behöver jag säga att jag ser fram emot nästa träning?!4 kommentarer:

Tjejmorsan sa...

Åhhh vad härligt med en PT :)

Kram och lycka till

SoffiZ sa...

Vad roligt att det gick bra och vad härligt med en PT!! Det är helt underbart att träna. Love it!

Linda w L2K sa...

Vad kul!!! Det låter som du har några liknande moment som jag fick av sjukgymnasten.

Marie-Louise sa...

Vad bra det låter och vad duktig du är :) en PT måste ju vara super bra. Kram vännen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig