Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 30 oktober 2013

Smart förvaring i kylen!

När jag var på Fabmamas-eventet i slutet på september så fick jag en gåva från Tupperware. Något som jag utryckte intresse för när de hade sitt produktbord på minimässan och som jag då fick med mig en av. En Ventsmart.

Jag bestämde mig för att hårdtesta den direkt så den 24 september stoppade jag in en halv paprika i en plastpåse (så som vi brukar förvara t.ex paprika i kylen) och den andra halvan stoppade jag i min Ventsmart och ställde in luftflödet på locket enligt instruktionerna som står på burken.

Sedan lade jag dem bredvid varandra i kylen och lät veckorna gå. Varje vecka tittade jag till dem för att se "hur de mådde"....

Efter två veckor började paprikahalvan i plastpåsen att mjukna rejält medans paprikahalvan i Ventsmart såg och kändes som vanligt. Lite kondens hade bildats i botten på burken och på lockets insida.
Efter ytterligare en vecka tyckte jag inte att platspåspaprikan såg direkt mysig ut och Ventsmartpaprikan började mjukna något.
För en vecka sedan var det en massa äcklig gulaktig vätska i plastpåsen så paprikan var absolut inte ätlig. På Ventsmartpaprikan hade det börjat komma några svartafläckar så nu tyckte jag nog att de båda var oätliga men jag tänkte "jag satsar på mögel" och lät dem ligga kvar en vecka till.

Så idag tog jag ut dem och då var det en mycket äcklig platspåse som jag lite äcklad slängde i soppåsen och en Ventsmartpaprika med ett fint lager av mögel över snittytan som fick följa med ner i soppåsen.
I botten, på lockets insida och på insidorna på Ventsmartburken fanns det en hel del kondens men själva paprikan var egentligen inte så jättemycket mjukare än från början.

Vad drar jag då för slutsats?
Att jag ska försöka komma ihåg att förvara en del av våra grönsaker och frukter i Ventsmartburken istället. Då håller de längre!

Locket har ett integrerat ventilationssystem med möjlighet att ställa ventilen i 3 olika lägen så att mängden syre som släpps in anpassas till frukt- och grönsakstypen. Instruktioner för hur du använder ventilen är tryckt direkt i plasten på produkten så att du enkelt kan se vilket ventilläge du ska använda för respektive frukt- eller grönsakssort.
Skåror i bottnen gör att innehållet ligger ovanför eventuellt kondensvatten i behållaren vilket säkrar bättre luftcirkulation och därmed också korrekt ventilation när behållaren staplas.

Tog jag då några bilder på paprikhalvorna? Hmmm, nej igår var jag en synnerligen dålig bloggare och glömde det. Kanske främst för att jag i ren äckel panikkastade plastpåspaprikan fortare än blixten haha
Men såhär ser den diskade Ventsmartburken ut iallafall.


2 kommentarer:

liliths gamla blogg sa...

Jag gillar Ventsmart. Här hemma har vi kört på Fridge smart fram tills jag råkade ha sönder den.

Tommy sa...

SV: Haha .. dom läser uppenbart inte, eller så gör dom och känner igen sig eller kanske önskar dom var som jag? ;)

Kram goa du!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig