Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 17 oktober 2013

Det är ju gratis!

Ni vet det där som vi går och gör hos gynekologen med jämna mellanrum, alltid lika "jobbigt" men ett absolut måste enligt mig. Cellprovet.
Varje gång tänker man tanken "tänk om de hittar något den här gången" och sedan andas man ut när man får resultatet.

Tänk om man kunde vaccinera sig mot HPV-viruset (Humant Papillomvirus) som är en orsak till Livmoderhalscancer.....? Det kan man faktiskt nuförtiden och det är inte försent bara för att man redan har börjat ha sex. I Stockholm är det dessutom gratis fram till 27 års ålder och i andra län kan det gälla kvinnor mellan 13-17 år.

På min arbetsplats forskar man bland annat i olika frågor kring HPV-vaccineringen så jag vet att det hålls stor koll på behov och resultat.

Läs mer på HPV-vaccin.se och bor du i Stockholm och dessutom vill se till att bli kallad för vaccination (innan du fyller 27 år) så kan du även fylla i detta på den sidan. 
För er som inte bor i Stockholm finns det en enkel funktion för att hitta det närmaste stället för dig att få din vaccination.


1 kommentarer:

♥ Sojka ♥ sa...

Men gud vad bra att vissa har det gratis till 27 år! :D Visste jag inte. Men är tyvärr äldre och sen gäller det ju ändå inte här nere. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig