Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
måndag 15 april 2013

Rensa hjärnan i lugn och ro.

I vanliga fall sitter jag på morgontåget och fipplar med telefonen, läser tidningen eller läser en bok. Ständigt informationsflöde.

Men idag lade jag plötsligt märke till att jag bara satt där i tåget och tittade ut genom fönstret (tack och lov för t-bana ovan jord) och bara slappnade av.
Kan inte komma ihåg att jag tänkte på någonting speciellt.

Plötsligt skvätte hjärnan till och började ösa information fram och tillbaka och en fundering avlöstes av en annan så det kändes som om den levde sitt eget liv...Mycket märklig känsla!
(Har ni sett "The Host" så kan jag tänka mig att ni kanske förstår hur jag kände det haha)

Varför betedde sig min hjärna på detta sätt? Var det av ren chock över att jag faktiskt lyckades rensa huvudet från alla tankar och bara lät den slappna av för några
minuter?

Tror min hjärna skulle må bra av att meditera lite. Eller möjligtvis skulle den må bra av en tur till gymmet igen. Har inte gymmat senaste veckan då jag återigen varit förkyld med rejäl hosta.

Det är nämligen lite av meditation att vara på gymmet. Att ta i och bara koncentrera sig på den muskel/muskelgrupp som får jobba.
Avslappnande för hjärnan, ansträngande för kroppen.


6 kommentarer:

Linda w L2K sa...

Känner igen den där känslan av terapi/meditation medan man tränar.
Själv fick jag lite skäll förra veckan när jag bara kastade mig iväg ut i spåret utan att förbereda kroppen men jag tror det var terapin i skogen jag behövde. Det var dagen innan jag öste ur mig hur jobbigt allt kändes...

Marie-Louise sa...

Ja man behöver vila hjärnan ibland. Och jag tycker också gymmet fungerar bra då. Bra musik i lurarna så fixar man det mesta :) Kram

joi sa...

Javisst sjutton är det dyrt för hö!!! synd

dianasdrömmar sa...

Fniss, skönt att slappna av lite :) kram Diana

Nina sa...

jo då. det är så mysigt då dem är själva. inge bråk, inge gnäll. bara en massa mys! :D

pysselfamiljen sa...

hehe jo att schemalägga är sjukt bra, men så kommer en sån där dag när man inet orkar och då är risken att det bara rinner ur sanden. men sjukt bra så länge man håller igång :D och ju mer man gör dessto duktigare blir man ju att inte skjuta upp saker och ju bättre mår man och mindre stressad blir man :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig