Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
fredag 9 november 2012

Stor förändring på gång!

Efter allt strul som varit i och med att dottern inte alls har trivts på dagis och att vi mer och mer insett att det inte bara var för att hon inte ville vara ute så mycket som de är på den här sortens förskola så tog vi förra veckan ett stort beslut.

När allt var som värst för dottern, med mardrömmarna, ångesten och att vi märkte att hon riskerade att få men av att gå kvar på förskolan så satte vi barnen i kö för att byta förskola.

Så fick vi då erbjudande om plats för sonen på det andra dagiset.

Maken var i kontakt med en mycket sympatiskt dam på kommunen och förklarade situationen och kom fram till hur vi på bästa sätt skulle kunna lösa det så att dottern också, relativt snabbt, skulle få plats på samma förskola.

Vi tackade ja till platsen som erbjudits sonen och sade i samma veva även upp dotterns plats på den "dåliga" förskolan.
Detta innebär att dottern hamnar högre upp i kön på grund av syskonförtursregeln och även får en garantimånad då hon inte har dagisplats.

Kvinnan på kommunen uppmanade sedan maken att ringa den nya förskolan och henne igen för att försöka få till en snabb placering i och med omständigheterna.

Det bästa med allt är att maken bestämde sig, i samband med att vi funderade på hur vi skulle lösa allt, för att vara ledig med dottern tills hon får sin plats på nya förskolan!

Det kommer såklart bli en hel del pyssel med hjälp av svärmor för att få allt att gå ihop. För en del tid måste maken ändå spendera på plats på arbetet för att leda arbetet och finnas där för sina studenter och doktorander.
Men det kommer helt klart vara värt allt strul för vi vet att det är för att dottern ska må bra igen. Det är verkligen prio nummer ett!!

Så, i december börjar sonen på nya förskolan och vi ser fram emot ett nytt år då dottern förhoppningsvis ska få vara den där glada, goa tjejen igen!

2 kommentarer:

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Barnen går först, så är det bara. Hoppas allt blir bra nu!

Marie-Louise sa...

Åh så skönt att det tycks ordna sig för er. Vilken tur att ni kan pussla så att dottern slipper det dagis som hon inte trivs på. Kram vännen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig