Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
lördag 27 oktober 2012

Kalasdax. (Hur gör ni?)


Dottern har haft svårt att komma in i det tajta tjejgäng som finns på hennes avdelning på förskolan och det har varit ett av problemen med att hon inte trivts alls.
Därför blev jag så väldigt glad för hennes skull när jag nu i veckan fann en inbjudan till ett 4-års kalas hos ett av barnen som hon redan första veckan uttryckte positiva tankar om.
Hoppas att det blir ett roligt kalas där hon kanske har chansen att lära känna några barn på ett annat sätt än på förskolan.

Jag har en så glad känsla i kroppen, en förväntan, inför det här kalaset så jag tror att jag nästan är mer förväntansfull än dottern.

Det är så skönt också att föräldrarna till det här barnet verkligen har skrivit på inbjudan att det bara är under en viss 2 timmars period som kalaset pågår.
Kalas kan bli så väldigt långa och utdragna när det bara specificeras en starttid.

Hur går det till på kalas som era barn går på?
När vi hade dotterns 3-års kalas så var det några av föräldrarna (vi bjöd aaaalldeles för många barn...) som faktiskt lämnade barnen på kalaset och gick hem för att sedan börja droppa in vid tiden som kalaset skulle vara slut.
Det fungerade ju men vi blev lite ställda då vi själva tyckte att barnen var alldeles för små, 2-5 år, för att lämnas på det sättet.
När är det normalt att lämna barnen på kalasen, om inte de inbjudande specifierat speciellt att fika finns för föräldrarna (en indikation för att man vill att föräldrarna ska stanna skulle jag tycka)?

Det skulle vara intressant att höra era åsikter och erfarenheter eftersom jag vet att mina läsare har barn i alla möjliga åldrar.

Dottern fyllde 3 år. Några av de barn som var bjudna.


9 kommentarer:

Petra sa...

2-3 timmar är lagom - starttid och sluttid utsatt i inbjudan. Föräldrarna är med alla som går på dagis = upp till de är 5-6 år - om ingen sagt något annat. Vanligt här även att man är med som förälder även på större barns kalas (oftast kalasställen med mat mm).

Kram

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

När vi haft kalas hemma för Nova (6år nu) så har vi bara bjudit hennes närmsta vänner, och då har föräldrrana lämnat barnen (de flesta). Men då vi känner dem rätt väl, och kan ringa direkt om det vore något knas.
Däremot ble jag galen en gång förra året när Nova fyllde 5, då fick hon ha kalas på Busfabriken i våran stad, även där lämnade de flesta föräldrar och vi hade då helt plötsligt hand om 8 ungar på en busfabrik, inte okej, Trots att jag meddelat innan att en förälder gärna får stanna kvar!

Marie-Louise sa...

När mina tjejer var små och bjudna på kalas s var det alltid i närheten av där vi bor så jag brukade lämna och sen gå hem (med vetskapen att kalas-föräldern hade numret hit om det var något) och sedan hämta vid kalasets sluttid. När vi hade kalas för tjejerna så gjorde de andra föräldrarna likadant och vi skrev alltid ut start och sluttid för kalaset just för att man vet att kalas kan bli så långa och faktiskt tråkiga om man sen bara ska vänta på att barnen ska bli hämtade. Men både när vi hade och våra barn gick iväg så var det smågrupper med barn när de var små och alla barn kände varandra från dagis. Kram

Jessica sa...

Gud vi har varit väldigt dåliga med kalas, men tja i dag åker vi till buslandet haha. =)

Trillingnöten sa...

Här står det oftast på inbjudan om föräldrar ska vara med eller inte och det är jag tacksam för!

Nina sa...

ja idag ska vi till önh läkaren. men hon är iaf bra. se vad hon säger..

tack!

Nina sa...

ja har alltid föräldrar + barn på kalaset. skulle inte lämna theo just nu.. eller ja om dem kanske känner varandra VÄL å är några få. fååå är nyckelordet. men ja skulle inte ha sånt kalas själv..

Hanna sa...

Vad kul med kalasinbjudan. Två timmar är lagom. En två-åring hade jag inte lämnat på kalas ensam om jag inte känner föräldrarna. Annars tycker jag det är ok.

EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA sa...

På kalasen Melvin är bjuden till så känner han alla som är där men det är först nu när han fyllt 5 år som vi börjat att lämna. Fast om jag märker att andra föräldrar stannar så gör jag gärna det också (om det är okej för de som har kalaset), tycker det är trevligt att umgås med de andra mammorna och papporna. Våra barn skall ändå gå i samma dagis/skola tills de är 12 år (de kommer följas åt till 6e klass).

Kalasen har varit 2 timmar och det är ungefär vad de klarar av innan det börjar spåra ur :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig