Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 21 augusti 2012

Idag imponeras jag av:

Lilith som inte gav sig i sin kamp mot ett företag som använder sig av andras material för att tjäna pengar. Detta utan att först tillfråga ägarna av materialet.

Jag pratar om Bloglovin, ett företag vars tjänst jag själv tycker är en bra grej för att få ut mina inlägg. Jag uppmanar t.ex mina läsare att följa mig där.
Men jag förstår hennes kamp. Jag vet att det var andra problem som hon hade med dem som drev henne att till slut be dem ta bort hennes inlägg på deras sida och då endast fick veta att det inte gick.

Där gjorde de ett misstag! De använder nämligen andra personers material (bilder och utdrag) och publicerar detta på sin webbsida (och tjänar pengar på det) utan att ägarna tillfrågas först.
Det behövs ju bara att jag är intresserad av att följ en blogg och skriver in den i deras söktjänst så hittar de den via rss och vips så tar de sig friheten att börja publicera bloggägarens material.

De kanske är ett stort företag, och jag är bara en liten skitbloggare men det ursäktar inte att de bryter emot lagen.


Lilith fick rätt till slut. När hon berättade att hon skrivit fakturor och ville ha en adress att skicka dem till och att hon planerade en polisanmälan så fick hon till slut svar på sina mail och Twittermeddelanden (direkt till dem) och de kom fram till en lösning och en kompensation som hon blev nöjd med!

1 kommentarer:

LILITH - Boktokig mamma med Borderline sa...

Men åh tack snälla vilka fina ord du skriver :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig