Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 4 april 2012

Räkna mina fjädrar.

Ibland känner jag att jag skulle vilja följa med i min dotters drömmar.

Härommorgonen när jag skulle in och väcka henne hörde jag henne mumla i sömnen och bestämde mig för att väcka henne mjukt. När jag säger hennes namn så slår hon upp sina mörkbruna ögon, tittar på mig och säger:
                       Räkna mina fjädrar mamma!!
Jag bestämmer mig för att spela med i hennes dröm eftersom jag blev så himla nyfiken på vad hon egentligen menade och vad hon drömde om så jag frågar om jag ska räkna alla fjädrar eller bara de röda. Förnärmat tittar hon då på mig och utbrister:
                       Röda?! Jag har inga röda fjärdrar! Jag är en koltrast!
När jag skrattar till så ser jag att blicken i hennes ögon förändras och hon ser frågande ut. Då inser jag att hon just vaknat och inte minns något av vad som just utspelat sig. Jag frågar henne vad hon drömt om.
                       Myror, stora! Överallt var de och störde!
Hmm....Undrar om hon verkligen drömt den drömmen just den natten eller om hon bara minns att det är en dröm som hon brukar drömma. För det där har hon berättat förr. Det är mycket drömmar om myror och spindlar just nu.
Jag brukar kunna samtala lite med henne ibland på nätterna när hon pratar i sömnen. Ibland bara för att lugna henne i oroliga drömmar men ibland frågar jag lite om det hon pratar om. Liksom för att få mig ett hum om vad som försigår i en liten flickas drömmar.

Den fantasin!

5 kommentarer:

Lilli- i väntan på telning nr 2 sa...

HAHAHAHA, sådär brukar jag göra med min sambo. Ett tag hade jag papper och penna bredvid sängen. Hade såååå kul! Lite läskigt var det när han hade ett nytt tvspel- splinter cell, och han pratade om att en man stod i ett hörn... tills jag fattade att han drömde... bara att spela med... Och garva!

Lilli - i väntan på telning nr 2 sa...

sv: ja! eller hur! det stod verkligen iiiiingenting från något företag eller så heller...

Ruth i Virginia sa...

Vilken förtjusande beskrivning av nånting som jag aldrig har upplevt, varken med mej själv, mina barn eller min make.

Jag har väckt maken några gånger med högljutt skratt, men kunde aldrig komma ihåg vad det var, som var så himla roligt. Drömmar är underliga och ibland underbara!

Marie-Louise sa...

Vad mysigt det låter. Det där testade jag aldrig på mina barn då de pratade i sömnen. I och för sig så pratar min äldsta i sömnen fortfarande ibland, men hon är så pass stor (18 år) att hon skulle nog inte uppskatta om jag försökte luska i hennes drömmar. Kram vännen

ljummetkaffe sa...

Nämen hahahahaaa...
Sånt är sååå roligt! :)

Jag har varit med om det med mina egna småttingar men aldrig lyckats hålla mig och spela med, men någon gång ska väl bli den första ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig