Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
lördag 3 mars 2012

Idag har jag gjort det.

Veckans gnäll över brist på tid för hushållsarbete gav mig lite av en "jälaranamma"-känsla så direkt efter frukosten röjde jag upp på golvet och tog fram snabeldraken.
Det var riktigt tillfredsställande att få lite ordning och reda så jag fortsatte med att ladda tvättmaskinen och nu efter lunchen så är det upphängt och klart och en ny omgång snurrar i maskinen.
Skönt, då har vi kläder att ta på oss den här veckan också.

När jag höll på med tvätten kom jag att tänka på en artikel (eller notis egentligen) som jag läste i tidningen i veckan. Om familjen som blivit utestängda från områdets tvättstuga då de bokade ca 11 tvättider i månaden.
Grannarna klagade på att de tvättade för ofta så att tiderna inte räckte till de andra boende.
Familjen klagade hos hyresnämnden (tror jag det var) men hyresvärden fick rätt och ett av argumenten var att familjen hade en tvättmaskin i lägenheten som de kunde använda.
Hmmm... ok, först undrar man hur stor familjen är som har så mycket tvätt att de måste boka 11 tvättider i månaden och sedan undrar man ju vad mer som ligger bakom detta.
Hyresvärden hade ju inte fått något gehör i samtal med familjen så hen hade valt att byta lås på tvättstugan. Sådant kostar ju pengar eftersom alla de andra hyresgästerna ju måste få nya nycklar....

Jag "avskyr" sådana där små notiser där man bara anar/kan gissa sig till vad som hänt (egentligen) och jag som är en riktigt nyfiken en vill ju gärna veta HELA historien.
Hur långa är en tvätttid hos dem, tvättar de verkligen under hela tvättiden varje gång, hur stor är familjen, använder de faktiskt också maskinen i lägenheten, kanske tycker de elen är för dyr för att tvätta i lägenheten, ligger det något mer bakom allt detta.......
J A G V I L L V E T A A L L T ! !  (haha)

Nåja, vi tvättar i alla fall i lägenheten (även om elen faktiskt är dyr) men kan kanske varannan månad eller så använda oss av tvättstugan för att tvätta igenom allt sänglinne osv som samlat ihop sig i tvättkorgen (vi har ganska mycket av den varan att byta i sängarna med).

Har ni tillgång till tvättstuga? Använder ni den då istället för ev. tvättmaskin i lägenheten?

Nu röjer barnen i badkaret och får sig varsin grovrengöring efter den kladdiga lunchen och sedan är det dags för mor och far att fräscha till sig.
Sedan far vi och handlar och därefter är det besök hos svägerskan som väntar.
Jag tror allvarligt att dottern har frågat ett hundratal gånger om vi ska åka till A & A (kusinerna) idag sedan vi berättade att vi ska göra just det.

Uttrycket "att tjata hål i huvudet" på någon har verkligen fått en förunderlig sanningshalt i sig sedan man fick barn.....


Hmm, vems ben är det som sticker upp där egentligen?

4 kommentarer:

Maya sa...

11 ggr låter mycket.. men de har kanske stor familj och det är väl upp till var och en att sätta upp tvätttider? Skaffar hyresvärden en sådan där tavla med kolv kan de bara sätta upp en tvätt tid i taget och alla har samma chans att boka :))
Jag får va snäll och tvätta och hänga tvätt i hela huset :P
Ingen tvättstuga och litet badrum ... :P
Ha en fin lördag!
Kram Maya

Marie-Louise sa...

Jag vill också veta allt bakom sådan där notiser.
11 gånger låter ganska galet mycket, det är drygt 3 pass i veckan. Vi hade faktiskt en som tvättade åt andra (och tog betalt) i vår förra tvättstuga och hon var f*n där jämt, det fanns aldrig maskiner lediga :(
Sen har jag delat tvättstuga med ett gäng Romer och dom tvättar också väldigt mycket men det beror ju på att de inte får blanda manlig och kvinnlig tvätt i samma maskin... och då måste det ju bli många maskiner att köra.

Jag tvättade i tvättstuga förut men ledsnade på bråkande grannar och grannar som höll på att "ta" maskiner av andra, var man inte i tvättstugan och höll koll så kunde dessa personer ta ut ens tvätt (under min tvättid) och tvätta sin tvätt i mina maskiner också. Så jag ledsnade och tvättar nu bara hemma... Kram

LILITH - Mamma med Borderline sa...

Badlakan tvättar jag i tvättstugan, allt annat i maskinen i lägenheten. Jag tvättar en full maskin per dag, och sen blir det oftast en maskin till som kanske är halvfull. Innan jag fick tvättmaskin i lägenheten kunde jag tvätta 15 pass i månaden utan problem.

madelein - mamma till sex sa...

För egen del tyckte jag inte 11 gånger på en månad var särskilt mycket eftersom jag själv tvättar runt 3-4 maskiner per dag.
Jag förstod det som att det var ett ensamt par som det handlade om men jag kan ha fattat fel :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig