Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
onsdag 7 december 2011

En annan sida av ett omskrivet problem.

Förra helgen när vi hälsade på svärmor kom hon till mig med en bok som hon ville låna till mig, Stjärnklara nätter av Arkan Asaad.
Hon hade tidigare haft besök av sin vännina från Göteborg som även var i Stockholm för att hälsa på sin dotter och dennes pojkvän.

Det visar sig att jag mycket väl vet vem denna pojkvän är då jag än idag minns den gången han var med hos Malou i Tv4´s Efter Tio förra vintern (i år).
Han talade där om det faktum att det inte bara är flickor/kvinnor som råkar ut för tvångsgifte inom en del kulturer utan även pojkar/män.
Dessa kommer dock inte fram i media och liknande då det inte "anses" lika svårt för dem på något vis.

Denna man, Arkan Asaad, har skrivit en bok i roman-format med botten i sina egna upplevelser kring just detta att bli bortgift mot sin vilja, med någon man inte känner eller som man kanske är släkt med, vilket verkar vara vanligast.

Han lyckades själv upplösa det påtvingade äktenskapet efter år av ångest och är alltså idag tillsammans med min svärmors vänninas dotter.

Jag tog glatt emot boken och läste den snabbt, det var ett bra flow i bokens berättelse. Den var lättläst och förklarade med rättfram om dock känslosam nogrannhet hur det kan kännas för alla i en familj där något som detta inträffar.

Jag rekommenderar er absolut att läsa denna Stjärnklara nätter!Här kan ni läsa mer om Arkan och boken.
Artikel i aftonbladet.
Hans officiella hemsida.

2 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Tack för boktipset! Jag ska absolut läsa denna, tror faktiskt att den står i min mammas bokhylla och liksom bara väntar på mig.... Jag minns också allt som skrevs i media om honom och hans bok. Min dotter (som är tillsamman med en pojke vars föräldrar kommer från Turkiet) pratade mycket om detta just när detta var uppe i media. Kram fina

britta bloggar sa...

åh, den ska jag läsa minsann!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig