Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
fredag 11 november 2011

Så skapar man en kalabalikröra.

Middagstid infaller i princip alltid vid samma tid hos oss. Ibland är det ju så att barnen leker och har det kul men i samma sekund som man börjar laga mat så bryter kaoset lös.

En sitter på golvet bredvid mig och skriker efter något. Det är svårt för en 1,5 åring att göra sig förstådd men nu förstod hans mamma precis att det var hungertarmen som vaknade i samma stund som han förstod att det var mat på gång.
Den andra far runt, vet inte riktigt vad hon sysslar med och springer in och ut i köket och frågar om maten är färdig.
Är detta verkligen samma barn som delade på ett äpple halvtimmen innan, delade eftersom de inte "orkade" ett helt äpple var?

Trött kille njuter av "namnam",

Så jag tänkte om och skapade därmed "Kalabalikröran" som sannerligen gick hem hos båda barnen.
Dottern blev sur när jag tog bort tallriken efter att hon lämnat bordet. Hon kom nämligen tillbaka efter ca 5 minuter och ville fortsätta äta. Det fick hon såklart gärna, så fick hon lite mer mat på tallriken.

Kalabalikröra

Ca 400 gr köttfärs
½ påse tacokrydda
1 dl vatten
4 ägg
½-1 dl riven ost
1 dl grädde
salt
peppar
mejram

Stek köttfärsen och häll sedan i vattnet och tacokryddan. Låt det mojsa sig lite medans du vispar ihop ägg, grädde, ost, salt, peppar och mejram i en skål. Häll sedan ner äggröran i pannan och blanda.
Ha inte för hög värme på plattan. Röran skall inte stekas för hårt utan snarare långsamt så det blir en röra och inte en omelett.
Vänd och rör i pannan tills du anser att ägg och ost transformerats till önskad konsistens.

Serverades hos oss med snabbmakaroner men kan säkert serveras med både det ena och det andra.
Röran räckte till 2 hungriga barn och en semihungrig vuxen.

Smaklig spis!

3 kommentarer:

Annika - drömmen om 11 barn [tävlingar i bloggen] sa...

Den där kalabalikröran lät ju faktiskt riktigt god :) Blir nog att prova den nån dag här ;)

Hehe jo Jonathan, jag tror nog att han gillar citron. Han grimaserar då och då, men ibland gör han inte en min liksom ^^ Å sen ska han ju ha mer o mer o mer =)

Jenny sa...

Lät gott och en snabb lösning! Sedan våra barn började äta har det varit tacos på fredagarna och i början, då de inte fick i sig så mycket grönsaker så var det just snabbmakaroner som serverades till köttfärsen. Vad vore småbarnslivet utan snabbmakaroner??? *haha* I dag vill de däremot sällan ha makaroner, utan föredrar annan pasta, och absolut inte till tacosen. :)

kram kram

Erica sa...

Här hemma har vi alltid varmkorv och bröd utifall att någon (dvs dottern) skulle bli panikhungrig. Verkligen den enkla vägen ut, 20 sekunder i micron och det värsta stillas...

Och appropå det där med att stuva undan saker, i sovrummet tex hamnar all tvätt/saker vi inte hinner göra något vettigare med när det kommer gäster, och förrådet har varit i presentabelt skick en eller två gånger. Där hamnar det mesta som man inte orkar slänga med en gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig