Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
fredag 28 oktober 2011

Äntligen en bit på väg med A-kassan!

Äntligen kom beslutet från A-kassan - Beviljad ersättning!

Inte för att jag var orolig för att jag inte skulle få ett positivt besked men nu hoppas jag på att de gör en skyndsam första utbetalning också så de inte tror att det känns ok att vänta en månad till....
Jag hyser dock ingen större förhoppning om det då ordinare utbetalningsdag var igår, den 27 oktober, och då hade det inte kommit in några pengar.

Hoppas dock att de läser mitt lilla brev som jag skickade med det intyg från Försäkringskassan som jag skickade in senast....det som Försäkringskassan missade att skicka med den bunt med papper de skickade efter att jag ringt dem FÖRSTA gången.
När jag sedan fick ringa Försäkringskassan igen, efter att ha fått brev från a-kassan, och påpeka att de inte skickat ett av de papper som jag behövde och att jag därför nu får vänta ännu längre på pengar så ska ni inte tro att ni skickade det pappret med A-post inte... Nej, de skickade med B-post såklart så det tog 4 dagar att komma fram.
Försäkringskassan i ett nötskal.
I det lilla brevet skrev jag och bad om en skyndsam första utbetalning så vi får väl se.
På internetakassan stod alla siffror nu men utrymmet för utbetalningsdatum var tomt.

Varför ska all byråkrati vara så krånglig.

Det svider dock lite att reglerna säger att man har en karenstid på 7 dagar då man inte får ersättning. Detta fast man blivit uppsagd pågrund av arbetsbrist och inte sagt upp sig själv. Vad jag har förstått så är karenstiden mycket längre om man av någon anledning säger upp sig själv i och för sig så man får vara glad för att det bara var 7 dagar då antar jag.

4 kommentarer:

Ewa sa...

ja de kan man undra,själv bråkar jag just nu med FK för att få mina pengar,när de är DOM som tappat bort miona papper :(grr hoppas de ordnar sig och att dom gör en extrautbetalning till dig :)

Linda w L2K sa...

Är det inte typ 40 dagar vid egen uppsägning?

Och skönt för dig att det händer nåt äntligen!

★ Katta- Mamma till Bell, Melvin & Nova★ sa...

sv: Visst hade det varit skönt vissa stunder då barnen bara kunde vara tysta. Men då är det bättre att förstå vad de menar än att som min Melvin snattrar som bara den men allt som kom ur hans mun var kinesiska =) Men det låter för gulligt precis i början. Meningarna hänger inte alls ihop, men man förstår ändå vad han menar :)

ENDENISE - Mamma till 2 i December sa...

sv: Lycka till i tävlingen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig