Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 12 juli 2011

Så tog jag då äntligen tag i det.

Första helt blöjfria dagen för dottern.
Tog av nattblöjan direkt när hon vaknade trots de sedvanliga protesterna och eftersom hon knappt hade kissat i den alls "tvingade" jag henne att gå på toaletten direkt med orden:
Jag vill inte ha kiss på golvet just nu för jag ska ju göra frukost till oss allihopa.
Hon kunde ju inte argumentera emot det precis, mamma var ju upptagen liksom, så hon gick på toaletten och kissade.

Sen påminde jag henne då och då och efter att hon mitt på dagen påstått att hon inte varit kissnödig och den första "olyckan" hände så berättade jag den där självklara sanningen att det mammor säger oftast är sant.
Därefter suckade hon måhända men hon gick i allafall och provade om det ville komma ut något.

Medans jag gav lillebror lunch hade hon smygit sig in på toan igen och utbrast plöstligt:
Mamma!! Jag baaajsar! (med något som jag tolkade som panik men uppenbarligen var glädje)
Jag kastade mig upp från köksstolen, ryckte åt mig kökspappersrullen och rusade ut ur köket i jakt på att torka upp vart det nu var som sagda bajs hamnat.
Döm om min förvåning när dottern nöjd satt inne i badrummet och var färdig för torkning när jag hittade henne. Myycket beröm fick hon för det.

På eftermiddagen hände det en liten läckageolycka som jag faktiskt valde att inte låtsas om utan bytte bara diskret hennes underbyxor medans hon satt på toaletten (hon tar alltid av dem helt när hon ska på toa).

Totalt sett har hon varit riktigt duktig. Vi får se hur maken kan fortsätta denna träning i morgon då dottern ska följa med honom till labbet....

2 kommentarer:

Agnes sa...

Vad duktig hon är! Det är så svårt det där med potträning och att vänja av dom blöjan. Liam är 2½ år nu och vi ska försöka hela sommaren att potträna honom. Det är bara så svårt! Hur fasen lyckas alla andra??

Sv: Ja, det undrar jag också. Himla synd för alla husen är så fina och charmiga. Så jag hoppas vi får en riktigt bra värd nu som tar hand om oss och husen :)

Petra sa...

Heja heja =)

Haha - och på tal om tv... jag somnar nog ganska snabbt jag också - det är sällan nåt får mig att fastna så jag orkar hålla mig vaken fram på kvällen... Fast jag zappar runt på ALLA kanalerna...

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig