Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
söndag 3 april 2011

Autism ur ett annat perspektiv

Genom Johannas blogg fick jag i morse ett tips på en film som jag tyckte verkade intressant. Det var filmen "Temple Grandin" (länken går till SVT där du kan se filmen till den 9 april).

Jag har, nu på morgonen, sett den filmen och har fortfarande känslan av att jag inte ville att filmen skulle ta slut. Det var en stark, gripande, historia. Mycket facinerande och jag fick en känsla av att både Temple och hennes mamma är starka personer. Jag vill veta mer om denna kvinna och hennes liv.

Temple Grandin klassades som 4-åring som autistisk och Temples mamma blev uppmanad att sätta henne på institution. Detta var inte ett alternativ för mamman och filmen visar hur långt Temple kunnat komma i sitt liv med hjälp av det stöd och den uppfostran hon fick som liten.

Under tiden jag såg filmen tänkte jag upprepade gånger att Temple verkade mer åt Asperger-hållet än autistisk så som jag uppfattat autism.
Jag har förstått att Aspergers syndrom är en del av autism-spektrat och att det är väldigt svårt för någon utomstående att veta vad som är vad eller vart gränsen går för den ena eller andra diagnosen.
Jag har ju inte studerat något inom detta ämne utan bara läst texter via internet.

Jag rekommenderar er även att se filmen "I rymden finns inga känslor" som handlar om Simon med diagnosen Aspergers syndrom.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag såg den när den gick på tv häromkvällen, jättefin film! Och jag var imponerad av hur bra Claire Danes spelade!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig