Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 28 december 2010

Juligt antiklimax

Och så var julen slut och jag känner mig lite oroad för en del av de bloggerskor jag dagligen följer.
De har tjatat och längtat och pyntat och haft sig hela december, om inte längre, och så plötsligt någon dag eller två efter julafton så går luften ur dem.

Det låter inte: Åh så synd att julen är slut. Vi behåller såklart granen till tjugondaknut om inte längre och plockar ner julgardinerna lagom till midsommar.

Nej, det låter istället så här: Åååh äntligen är julen över. Ut med granen på minst barriga vis. Fan vad mycket grejer som bytte ägare. Och det låter och skräpas och förstörs men oj vad tacksamma vi är.
Äntligen kommer vardagen åter.

Julen varar inte till påska, den varar inte ens till fastan.

Vi hetsar upp oss så över en liten ynkans dag på året.
Förbereder, stressar, konkar och bär.
Griljerar, briljerar.
Rimmar och svär över timmar som flyyyyr.

Men ändå, är det inte så? Att man egentligen längtar efter nästa jul redan nu? Lite grann, ibland?

Jag måste bara få berätta det roligaste jag läste i går!
Familjen Korbs Jonas försökte paketera in granen i plastpåsar och dylikt för att det inte skulle barra ner överallt på vägen ut. Det var bland det roligaste jag läst på länge. Väldigt kreativt!

4 kommentarer:

Petra sa...

Kan bara hålla med dig - vi har nog en mer avslappnad syn på hela julhelgen gissar jag - för vi koncentrerar oss inte bara på själva julafton (jag skrev om det tidigare också att jag upplevde att många går upp i en enda dag och att det blir lite lätt hysteriskt kring julklappsköpande och annat...)

Vi myser av julen i ALLA mellandagar och hinner njuta av det man plockat fram och gjort! Till trettondagen plockar vi bort - och ja då är våren välkommen! =)

Kram

Maria sa...

Ahahahaha! Läste du min blogg också eller? Granen var så himla torr, och jag kommer hitta barr här inne tills sommaren antagligen! :-D Vi skaffade den ju tidigt i december, så vi har hunnit njuta av den i alla fall, nu är bara adventsstaken och utebelysningen kvar.

Tova sa...

Hehe, själv kan jag också känna lite oro när jag ser mig omkring i bloggvärlden och speciellt alla med barn - hur ORKAR de ens förbereda, pyssla, baka och hetsa inför julen? ;)
I vår familj byter vi knappt julklappar. Kanske är vi lite tråkiga men jag försöker verkligen få julen till en AVSLAPPNAD helg, för mig är det den bästa presenten man kan få ;)

Anonym sa...

Åh jag håller med! Det känns jättekonstigt att julen ska börja i oktober, men på juldagens kväll är det minsann slut. Jag började lagom tidigt och njuter fortfarande av tomtarna, julmusiken och ljusen!
God fortsättning fina du!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig