Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
söndag 21 november 2010

Based on a true story

Jag och maken lyckades med lite egen kvällstid som inte resulterade i att vi bara dog i varsin soffa. Vi såg faktiskt färdigt en film tillsammans för första gången på ett bra tag.

The Blind Side, Drama/Sport

Michael Oher lever ett isolerat ensamt liv bland vuxna som inte förstår honom och som inte är bra för honom. En dag ser en footballcoach honom och ser till att han kommer in på en privat skola som han arbetar på, för att han ser potentialen till en bra atlet.
En av lärarna förstår att han kan och förstår det som lärs ut på lektionerna även om de andra lärarna är arga på antagningskommitten för att de släppt in denna underliga person.

En dag ser familjen Tuohy Michael när han i det kalla vädret går ensam utmed vägen i sin vanliga mundering, en t-shirt, shorts och trasiga skor.
De välkomnar honom i familjen och då vänder allt för Michael.
Han får den stöttning och uppbackning som behövs...

Filmen baseras på den riktiga Michael Ohers liv, ett liv som idag består bland annat av att spela amerikansk football som professionell.
Han har även startat en stiftelse för hemlösa och mindre lyckligt lottade.

Sandra Bullock, som spelar Mrs Tuohy, har vunnit många priser för sin insats i denna film och spelar som vanligt bra och har undertryckt sin "roliga sida" för denna allvarliga roll.

Överlag så var detta en välspelad film av alla inblandade skådespelare. Man anar ett engagemang pga storyns verklighetsbakgrund och detta gjorde att man i slutet på filmen önskade att filmen hade varit ännu lite längre, man ville se mer.

Se den!

2 kommentarer:

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Jag ska se den filmen. Har velat göra det hur länge som helst.

Alex sa...

Great movie!
gillar din blogg...
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig