Och så jag då
About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
fredag 4 november 2011
Hjälp, vilken middag!
22:58 |
Redigera inlägg
Det skulle ta ca 35 minuter att tillaga dagens middag och det gjorde det kanske. Om man inom ramen av "cirka" räknar ett tillägg på nästan en timme till de där 35 minutrarna.
Asiatiska fiskburgare med nudelsallad och limeyoghurt från Tastelines matkasse kändes efter färdig middagsätning som något av en besvikelse. Det enda som var riktigt gott var fiskburgarna och till dem hade jag hellre ätit klyftpotatis eller ris och någon annan form av smak på såsen.
Allt var ätbart såklart men i den här familjen är vi inte så förtjusta i "söt" mat (sötsaker är en hel annan femma) så nudlarnas marinad och yoghurtsåsen blev en aning för mycket då det smakade som om det var en aning för mycket honung i receptet.
Man undrar ibland när man provar recept om den angivna cirkatiden är räknad som att man först ska förbereda allt, i detta fall all hackning och liknande, för att sedan börja räkna åtgångstiden från när man börjar "sätta ihop" måltiden.
Sen kanske det inte hjälper att barnen stod runt benen och gormade efter mat/efterrätt/uppmärksamhet och att maken kom hem mitt i allt och började laga till en egen köttfärsrätt eftersom han inte är förtjust i fisk och trodde att han inte skulle uppskatta den rätt jaglagade till slavade fram.
Receptet om någon nu törs prova:
Smaklig spis!
Asiatiska fiskburgare med nudelsallad och limeyoghurt från Tastelines matkasse kändes efter färdig middagsätning som något av en besvikelse. Det enda som var riktigt gott var fiskburgarna och till dem hade jag hellre ätit klyftpotatis eller ris och någon annan form av smak på såsen.
En smakbit av hur maten såg ut hos oss. Hur den ser ut när Tasteline själva lagar den kan ni se på deras Facebook-sida. |
Allt var ätbart såklart men i den här familjen är vi inte så förtjusta i "söt" mat (sötsaker är en hel annan femma) så nudlarnas marinad och yoghurtsåsen blev en aning för mycket då det smakade som om det var en aning för mycket honung i receptet.
Man undrar ibland när man provar recept om den angivna cirkatiden är räknad som att man först ska förbereda allt, i detta fall all hackning och liknande, för att sedan börja räkna åtgångstiden från när man börjar "sätta ihop" måltiden.
Sen kanske det inte hjälper att barnen stod runt benen och gormade efter mat/efterrätt/uppmärksamhet och att maken kom hem mitt i allt och började laga till en egen köttfärsrätt eftersom han inte är förtjust i fisk och trodde att han inte skulle uppskatta den rätt jag
Receptet om någon nu törs prova:
250 gram risnudlar
600 gram koljafilé
2 st ägg
1 dl hackad purjolök
1 bit färsk ingefära ca 25 gram
1 vitlöksklyfta
6 cm chili (vi använda bara det som skulle vara i fiskburgarna)
2 lime
1 broccoli
1 paprika (hoppade över för att barnen inte gillar det)
½-1 kruka koriander
½ huvud isbergsallad (hoppade vi över eftersom barnen inte gillar det)
200 gram turkisk yoghurt
Honung
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2.Tillred nudlarna enligt anvisning på paketet.
3. Fiskbiffar- Grovhacka 1 bit purjolök så att du får ca 1 dl.
Finhacka 3 cm urkärnad chili och skala och grovhacka ingefära och 1 vitlöksklyfta.
Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med löken, chilin, ingefäran, 2 ägg, saften från 1 lime, 1 1/4 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens och forma ca 8 st små biffar.Hetta upp en panna med 1 msk olja och stek biffarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 100 grader tills det är dags för servering.
4. Limeyoghurt- Tvätta 1 lime och riv skalet. Blanda limeskal med 200 gram yoghurt och 1 tsk honung i en skål. Smaka av med 1 nypa salt och ca 1 tsk limeskal. (resten av limesaften används till
nudelsalladen). Ställ kallt i kylen.5. Skär 1 broccolihuvud i buketter. Skala stjälken och skär den i bitar. Fräs broccolin i en varm panna med 1 msk olja och 1 nypa salt. Skölj och skär 1 paprika och ½ huvud isbergsallad i strimlor. Blanda broccolin, paprikan och salladen med nudlarna på ett fat.
6. Gör en marinad på 3 cm urkärnad, finhackad chili, grovhackad koriander, resten av limesaften, 3 tsk honung och 1 msk olja. Slå marinaden över nudelsalladen och smaka av med salt. Blanda runt ordenligt.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Jag tror precis som du att de enbart räknar med tillagningstiden, och inte tiden det tar att hacka och förbereda allt.
Jag har också märkt det med nya recept, att det ofta inte stämmer med tiden förens man gjort dem så många gånger att man kan göra dem i sömnen.
Det är ju mycket bättre när det står att det bara är själva tillagningstiden som är dom angivna minuterna.
Sv: Haha ja gör det
Det där lät gott något som jag ska testa att tillaga. Man tycker ju att det borde stå med hur lång tid det tar att förbereda maten.
Sv:
Ja vill man undvika brödet så kan man helt enkelt steka ihop röran och köttet för sig :) Det är väldigt gott det med :)
Kanske ha potatis till eller ris???