Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
fredag 4 november 2011

Hjälp, vilken middag!

Det skulle ta ca 35 minuter att tillaga dagens middag och det gjorde det kanske. Om man inom ramen av "cirka" räknar ett tillägg på nästan en timme till de där 35 minutrarna.

Asiatiska fiskburgare med nudelsallad och limeyoghurt från Tastelines matkasse kändes efter färdig middagsätning som något av en besvikelse. Det enda som var riktigt gott var fiskburgarna och till dem hade jag hellre ätit klyftpotatis eller ris och någon annan form av smak på såsen.


En smakbit av hur maten såg ut hos oss. Hur den ser ut när Tasteline själva lagar den kan ni se på deras Facebook-sida.

Allt var ätbart såklart men i den här familjen är vi inte så förtjusta i "söt" mat (sötsaker är en hel annan femma) så nudlarnas marinad och yoghurtsåsen blev en aning för mycket då det smakade som om det var en aning för mycket honung i receptet.

Man undrar ibland när man provar recept om den angivna cirkatiden är räknad som att man först ska förbereda allt, i detta fall all hackning och liknande, för att sedan börja räkna åtgångstiden från när man börjar "sätta ihop" måltiden.

Sen kanske det inte hjälper att barnen stod runt benen och gormade efter mat/efterrätt/uppmärksamhet och att maken kom hem mitt i allt och började laga till en egen köttfärsrätt eftersom han inte är förtjust i fisk och trodde att han inte skulle uppskatta den rätt jag lagade till slavade fram.

Receptet om någon nu törs prova:

250 gram risnudlar
600 gram koljafilé
2 st ägg
1 dl hackad purjolök
1 bit färsk ingefära ca 25 gram
1 vitlöksklyfta
6 cm chili (vi använda bara det som skulle vara i fiskburgarna)
2 lime
1 broccoli
1 paprika (hoppade över för att barnen inte gillar det)
½-1 kruka koriander
½ huvud isbergsallad (hoppade vi över eftersom barnen inte gillar det)
200 gram turkisk yoghurt
Honung
Rapsolja
Salt
Svartpeppar


1. Sätt ugnen på 100 grader.

2.Tillred nudlarna enligt anvisning på paketet.

3. Fiskbiffar- Grovhacka 1 bit purjolök så att du får ca 1 dl.
Finhacka 3 cm urkärnad chili och skala och grovhacka ingefära och 1 vitlöksklyfta.
Ta bort eventuella ben ur  fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med löken, chilin, ingefäran, 2 ägg, saften från 1 lime, 1 1/4 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens och forma ca 8 st små biffar.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och stek biffarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 100 grader tills det är dags för servering.

4. Limeyoghurt- Tvätta 1 lime och riv skalet. Blanda limeskal med 200 gram yoghurt och 1 tsk honung i en skål. Smaka av med 1 nypa salt och ca 1 tsk limeskal. (resten av limesaften används till
nudelsalladen). Ställ kallt i kylen.

5. Skär 1 broccolihuvud i buketter. Skala stjälken och skär den i bitar. Fräs broccolin i en varm panna med 1 msk olja och 1 nypa salt. Skölj och skär 1 paprika och ½ huvud isbergsallad i strimlor. Blanda broccolin, paprikan och salladen med nudlarna på ett fat.

6. Gör en marinad på 3 cm urkärnad, finhackad chili, grovhackad koriander, resten av limesaften, 3 tsk honung och 1 msk olja. Slå marinaden över nudelsalladen och smaka av med salt. Blanda runt ordenligt.

Smaklig spis!

4 kommentarer:

LILITH - Mamma med Borderline sa...

Jag tror precis som du att de enbart räknar med tillagningstiden, och inte tiden det tar att hacka och förbereda allt.

Jag har också märkt det med nya recept, att det ofta inte stämmer med tiden förens man gjort dem så många gånger att man kan göra dem i sömnen.

Sara, mamma till tre små troll sa...

Det är ju mycket bättre när det står att det bara är själva tillagningstiden som är dom angivna minuterna.

Sv: Haha ja gör det

Tony sa...

Det där lät gott något som jag ska testa att tillaga. Man tycker ju att det borde stå med hur lång tid det tar att förbereda maten.

Ewa (mamma till 6 döttrar) sa...

Sv:

Ja vill man undvika brödet så kan man helt enkelt steka ihop röran och köttet för sig :) Det är väldigt gott det med :)
Kanske ha potatis till eller ris???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig