Och så jag då

About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 6 september 2011
Vad blir det för mat?
Idag kör vi en "makaronilåda" inspirerad av min systers recept som hon delade med sig av på Facebook men som vanligt kan jag då inte bara hålla mig till ett recept rakt av.
Denna gång skyller jag dock på att jag kör lite av "man tager vad man haver" igen och bytte ut diverse delar mot sådant jag hade hemma istället.
Nedan är receptet inkl byten.


Det blev mycket improvisering i köket idag... "Orkade" inte ta fram en skål att blanda ägg, grädde, tomatkross och kryddor i så jag tog en yoghurthink som låg diskad i diskstället. Funkar ju lika bra.
Mumsigt blev det! Det tyckte vi alla 3 som nu ätit detta. Maken brukar sällan klaga så...
Denna gång skyller jag dock på att jag kör lite av "man tager vad man haver" igen och bytte ut diverse delar mot sådant jag hade hemma istället.
Nedan är receptet inkl byten.
Makaronilåda på finskt vis
För 4 personer.
Ingredienser
300-400 g köttfärs Ja, jag tog ut en frusen klump i frysen i morse men jag tror den var ungefär så stor.
1 lök Nähä, ingen lök hemma som jag trodde. Vilken tur att jag glömde purjolöken häromdagen när jag lagade något annat så det blev 1 purjolök istället.
Salt Ja men visst!
Peppar Japp, samt 2 pressade vitlöksklyftor och lite paprikapulver på det.
ca 5 dl. makaroner Här fanns det inga makaroner så jag tömde 3 olika påsar med pasta istället, ni vet sådant som bara ligger kvar och skvalpar övergivet i skafferiet.
3 ägg Ja! Det fick jag till i allafall.
4 dl mjölk Nej, där var det helt slut. Så det blev 3 dl grädde och någon skvätt med krossade tomater istället.
För 4 personer.
Ingredienser
300-400 g köttfärs Ja, jag tog ut en frusen klump i frysen i morse men jag tror den var ungefär så stor.
1 lök Nähä, ingen lök hemma som jag trodde. Vilken tur att jag glömde purjolöken häromdagen när jag lagade något annat så det blev 1 purjolök istället.
Salt Ja men visst!
Peppar Japp, samt 2 pressade vitlöksklyftor och lite paprikapulver på det.
ca 5 dl. makaroner Här fanns det inga makaroner så jag tömde 3 olika påsar med pasta istället, ni vet sådant som bara ligger kvar och skvalpar övergivet i skafferiet.
3 ägg Ja! Det fick jag till i allafall.
4 dl mjölk Nej, där var det helt slut. Så det blev 3 dl grädde och någon skvätt med krossade tomater istället.
Och så hackade jag i 3 små stackars champinjoner som skramlade i grönsakslådan.
Gör så här: Stek köttfärs och lök, krydda.
Koka makaronerna.
Varva dem i en ugnssäker form.
Blanda ägg och mjölk och häll över
Sätt i ugnen 200 grader ca 30 minuter.
Koka makaronerna.
Varva dem i en ugnssäker form.
Blanda ägg och mjölk och häll över
Sätt i ugnen 200 grader ca 30 minuter.
Eller om ni ska göra min variant så får ni improvisera liknande procedur.


Det blev mycket improvisering i köket idag... "Orkade" inte ta fram en skål att blanda ägg, grädde, tomatkross och kryddor i så jag tog en yoghurthink som låg diskad i diskstället. Funkar ju lika bra.
Mumsigt blev det! Det tyckte vi alla 3 som nu ätit detta. Maken brukar sällan klaga så...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Åh så GOTT! Det där har inte jag ätit sen man gick skolan ... kanske måste ta och laga till det någon dag?
Detta med torpet ÄR helt underbart. Helt otroligt att vi snart kan flytta in ... som vi längtat i över 2 år! :)
ÅH vad gott!!!!!
Sparar genast! Snabb, enkel mat som är god är svårt att hitta!