Och så jag då

About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 20 februari 2014
Lax i ugn med zucchinitäcke
I vanliga fall brukar jag bara laga lax när maken är bortrest eller skall äta middag borta någon gång men när jag igår blev så himla sugen på just det som jag lagade idag så fick det helt enkelt bli en matlåda från frysen till maken, tänkte jag lite egoistiskt.
Maken är nämligen inte alls förtjust i lax och jag kunde inte alls få honom att smaka på det jag lagat när han kommit hem och barnen äntligen somnat.
Det spelade ingen roll vilka superlativ jag använde i min beskrivning av maten haha
Det blev verkligen precis så gott som jag trodde att det skulle bli. Och väldigt enkelt var det att göra också!
Inspirationen fick jag från en reklam från ett "matkasseföretag" som berättade att de om någon vecka skulle ha denna maträtt i sin kasse med barnvänlig mat så att säga. Nu var ju barnen inte alls förtjusta i denna rätt så där "misslyckades" väl "matkasseföretaget" en aning (för det kan ju inte vara mina barn som är särdeles kräsna….?).
Jag googlade fram ett recept och körde lite på en höft efter vad jag själv trodde skulle vara gott.
Maken är nämligen inte alls förtjust i lax och jag kunde inte alls få honom att smaka på det jag lagat när han kommit hem och barnen äntligen somnat.
Det spelade ingen roll vilka superlativ jag använde i min beskrivning av maten haha
Det blev verkligen precis så gott som jag trodde att det skulle bli. Och väldigt enkelt var det att göra också!
Inspirationen fick jag från en reklam från ett "matkasseföretag" som berättade att de om någon vecka skulle ha denna maträtt i sin kasse med barnvänlig mat så att säga. Nu var ju barnen inte alls förtjusta i denna rätt så där "misslyckades" väl "matkasseföretaget" en aning (för det kan ju inte vara mina barn som är särdeles kräsna….?).
Jag googlade fram ett recept och körde lite på en höft efter vad jag själv trodde skulle vara gott.
Lax i ugn med zucchinitäcke
500 gram laxfilé utan skinn
(jag körde tinade portionsbitar)
1 zucchini
(i de flesta recept stod det 2/3 zucchini men jag tänkte bara "äsch vad ska jag spara den där 1/3 till…)
1 gul lök
2 dl créme fraiche
(riktig, 34%, inget blask)
2-3 vitlöksklyftor
(beroende på storlek)
Smör
(till stekning och smörjning så det behövs inte så mycket)
1-2 tsk timjan
(beroende på storlek höll jag på att skriva men en tsk är ju ändå en tsk…men min var rågad)
Salt & Peppar
Ugnen skall vara på 200 grader. Rätten tar väl ca. 25 minuter att göra så koka ris/potatis eller vad du nu vill äta till i tid så det är färdigt samtidigt som laxen.
Smörj en ugnsform som är precis så stor så att laxen får plats. Lägg laxbitarna i formen, salta och peppra.
Riv zucchinin grovt och krama ur vätskan (den behöver ju inte bli snustorr men krama på du).
Hacka löken, jag hackade den ganska smått så att barnen inte skulle upptäcka den, det är så känsligt det där med lök i maten. Om man ser den!
Smält smör i en stekpanna och fräs på löken. Pressa vitlöken över den gula löken och rör runt lite tills löken blivit lagom mjuk. (Fråga mig inte hur lång tid det tog men det var inte många minuter)
Lägg zucchinirivet i pannan med löken och låt allt fräsa i ca 3 minuter. Rör runt lite under tiden.
Blanda sedan ner créme fraich och timjan. Salta & Peppra. (Redan här, när jag provsmakade röran, så kände jag att jag hade kunnat ta stekpannan och äta bara röran direkt ur pannan haha)
Lägg blandningen över laxen i ett jämt täcke och ställ in formen i mitten av ugnen i 15 minuter.
Klart att AVNJUTAS!
Jag serverade detta med ris (till barnen) och en god sallad av broccoli, avokado och tomat.
Jag åt min portion med god aptit och ser fram emot morgondagens matlåda medans barnen bara åt sitt ris och sallad… Nåja det är ju nyttigt det med.
OM ni provar på detta recept så får ni jättegärna komma tillbaka till detta inlägg (eller till det då senast skrivna inlägget) och lämna en kommentar om vad ni tyckte eller om ni gjorde någon förändring i receptet som ni tyckte blev jättegott, inspiration kan man inte få för mycket av.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentarer:
haha ja lite så, nje ganska kassa tester de där, men ändå lite roliga att göra