Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 4 oktober 2011

En annan form av grupptryck.

Idag var det nära att jag köpte något som jag inte alls hade tänkt köpa. Bara för att jag läser i tidningar om "smörhysterin" som tydligen pågår.
Enligt producenterna köps det enorma kvantiteter av smör vilket jag antar har med någon bakande tv-personlighet att göra (upplys mig gärna om du orkar).

Så stod jag alltså i färd med att ta mig ett paket vanlig hederlig Milda Mat- & Bakmargarin, som jag "alltid" köper.
Då börjar min hand sträckas upp ett par hyllor istället. För där ser jag, bakom informationsskylten, ett par vilsna, kvarlämnade, alldeles ensamma paket Smör.
Undermedvetet tror jag att jag kände pressen att göra som "alla andra" och köra med smör jag med.

Sen sansade jag mig och tog mitt dubbelt så stora Milda-paket, som är kronan billigare än det lilla paketet med Smör, och gick mot kassan.




3 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Jag använder alltid smör och ja idag var det extra svårt att köpa så mycket som jag ville ha till kanelbullarna som jag skulle baka. Jag fick tag på ett tillslut i den tredje affären jag var in på ;) så det blev kanelbullar med smör :)
Men varför det tar slut har jag ingen aning om. På Konsum stod det typ att Arla hade för lite grädde i lager att göra smör på... låter lite konstigt. Kram

Linda w L2K sa...

Jag har förstått det som att det hänger ihop med sk fettdieter att det är brist i hyllorna. Jag bakar på margarin. Blir lika gott det!

Maya sa...

Jag har testat att baka med smör och med Milda margarin... och INGEN kunde smaka vilket som var bakat med vad :P
Och för det andra gillar jag inte fett dieterna, vissa forskare säger att hjärnan blir "slö" av den sortens kost! Allsidig kost bäst tror jag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig