Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 3 mars 2011

Sjuka räkningar och sjuka krav

Har fortfarande inte sett en sekund av Big Brother-spektaklet i år men jag kan ändå inte låta bli att fundera när jag läser att mamman till en av de deltagare som fick tas ut ur huset efter 6 dagar kräver produktionsbolaget på pengar för räkningar/fakturor som kommit till den som blivit inlagd (och fortfarande ligger inlagd).
Men vad är det för räkningar det talas om?
Om han ligger inlagd så kommer det väl räkningar när man blir utskriven alternativt en gång i månaden om man ligger inne länge.
Då är det väl ca 80 kronor/dag man betalar och så den vanliga engångspatientavgiften.
Eller har jag missat något? Är Rickard inte skriven i Sverige? Då kan man såklart få horribla räkningar som ändå är fullständigt rimliga.

Det låter lite, i mammans brev till Porseryd, som om det är fakturor från själva produktionsbolaget för kostnader i samband med att de valt att gå ut. Det skulle väl vara fel förstås.
Om de inte skrivit på någon klausul i kontraktet som berättigar faktureringen.
Något sådant skulle inte förvåna mig då de där kontrakten som produktionsbolag kräver påskrift på är ett snårigt sammelsurium av klausuler om både det ena och det andra.
Man kommer ju ihåg vad som skrivits om Idol-deltagarnas kontrakt.

Sen kräver mamman också att produktionsbolaget betalar parets förlovningsringar och förlovningsfest....
Hmm..hade kanske varit smidigare att bara kräva ett möte för att diskutera eventuell "sveda och värk"...när deltagaren kommit hem från sjukhuset och man vet hur framtiden kommer te sig.
Men i grund är sådana krav underliga eftersom deltagandet såklart är frivilligt!

Hoppas att Rickard snart mår bättre igen och kan gå vidare snarast.

3 kommentarer:

Millah sa...

hejsan har ej fått dina uppgifter:Skram

Agnes sa...

Herregud, vilken jäkla cirkus! Har inte blivit av att jag kikat på något avsnitt än men kanske är det bäst att hålla sig undan ;)

Petra sa...

Jag läste också om det där igår och visst är det lite underligt att mamman tycker att de ska betala en förlovning/fest efter att de gått ut ur huset och att hon kallar dem "ungdomarna" - var inte de i 25/27-årsåldern?

Trist att han blev sjuk - men jag gissar att tv gärna betalar sjukhusräkningar och mediciner - men varför skulle de betala en fest - när han blir utskriven kanske han ska fokusera på att må bra - inte att förlova sig och ha fest. Njeee - det känns lite som att söka mer uppmärksamhet än vad det hela förtjänar... De klev ju in som vuxna personer...

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig