Och så jag då
About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
tisdag 2 november 2010
Receptet
08:46 |
Redigera inlägg
När jag och maken var unga och äventyrslystna...
Nej, jag skojar bara. Men innan vi hade barn då...
Då var vi båda ganska duktiga på att experimentera fram maträtter i köket.
Att lite på "vad är jag sugen på idag"-känsla, slänga ihop något av det man har hemma eller i affären köpa hem lite ingredienser och testa sig fram. Det tyckte vi båda för sig var roligt och när vi träffades var det ju kul att hitta en likasinnad att testa sina kreationer på.
Sista tiden har jag börjat hitta tillbaka till detta.
I går lagade jag återigen till ett recept på kyckling som jag hittade på förra veckan. Nu kan jag ärligt säga att det inte bara var flax första gången att det blev gott.
Det var superbt den här gången med och dottern åt upp allt jag lagt på tallriken och uppmanade sedan mig "ät lite till mamma" när jag blev mätt och lämnade lite grand på tallriken.
Delade med mig av receptet till min vän Linda och hennes man Tony och trots att Tony lät tveksam så var det han som lagade till det sen och det var tydligen gott.
Marinera 1 Kycklingfilé per person i en plastpåse med 1 tesked Tomat och basilika-pesto per filé i några timmar i kylskåpet (jag använder märket Garant då det är det jag har hemma).
Häll lite Olja i botten på en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna tillsammans med klyftade Champinjoner (efter tycke och smak) och 1 Gul lök i form av ringar.
Över detta häller man en burk/förpackning Passerad tomat (vill man ha mer sås tar man mer tomat), saltar och pepprar lite och så in i ugnen.
Efter halva tiden lägger man på ca 100 gram tärnad (smulad) Fårost, om man inte tycker om just fårost så kan man använda fetaost på komjölk också. Fårosten skall inte täcka som en gratinering. Jag använde märket Larsa, som vi gillar i vår familj.
Till detta serverar man precis vad man vill.
Vi åt med hemgjord klyftpotatis och sallad första gången och med pastafjärilar andra gången.
Smaklig spis!
Nej, jag skojar bara. Men innan vi hade barn då...
Då var vi båda ganska duktiga på att experimentera fram maträtter i köket.
Att lite på "vad är jag sugen på idag"-känsla, slänga ihop något av det man har hemma eller i affären köpa hem lite ingredienser och testa sig fram. Det tyckte vi båda för sig var roligt och när vi träffades var det ju kul att hitta en likasinnad att testa sina kreationer på.
Sista tiden har jag börjat hitta tillbaka till detta.
I går lagade jag återigen till ett recept på kyckling som jag hittade på förra veckan. Nu kan jag ärligt säga att det inte bara var flax första gången att det blev gott.
Det var superbt den här gången med och dottern åt upp allt jag lagt på tallriken och uppmanade sedan mig "ät lite till mamma" när jag blev mätt och lämnade lite grand på tallriken.
Delade med mig av receptet till min vän Linda och hennes man Tony och trots att Tony lät tveksam så var det han som lagade till det sen och det var tydligen gott.
Har ni något förslag på vad rätten kan kallas?
Här kommer receptet:
200 grader, 40 minuter
Häll lite Olja i botten på en ugnsform och lägg i kycklingfiléerna tillsammans med klyftade Champinjoner (efter tycke och smak) och 1 Gul lök i form av ringar.
Över detta häller man en burk/förpackning Passerad tomat (vill man ha mer sås tar man mer tomat), saltar och pepprar lite och så in i ugnen.
Efter halva tiden lägger man på ca 100 gram tärnad (smulad) Fårost, om man inte tycker om just fårost så kan man använda fetaost på komjölk också. Fårosten skall inte täcka som en gratinering. Jag använde märket Larsa, som vi gillar i vår familj.
Till detta serverar man precis vad man vill.
Vi åt med hemgjord klyftpotatis och sallad första gången och med pastafjärilar andra gången.
Smaklig spis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Såååå gott!!!
Vi åt det ju med bandspagetti till. Pestokyckling med fårostsås kanske? ;o)
Fast då tänker alla "vanlig" pesto och det är ju egentligen inte fårost sås...Nää buuu Linda ;-)
Buhuuu... ;o) Tomatpestokyckling med champinjon och fetatäcke!