Och så jag då
About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 20 oktober 2011
Dagens lunch!
12:05 |
Redigera inlägg
Jag tog kycklinglårfilén med Prosciutto & Salvia och gjorde enligt instruktionerna på förpackningen.
Tog av plasten och ställde den "ugnssäkra" formen i en ugn uppvärmd till 200 grader....
Efter 5 minuter så tittar jag in i ugnen trots att kycklingen skall stå där i 30 minuter och detta är vad jag ser har hänt med formen.
Hmm, skulle den inte vara ugnssäker?
Jag tog istället ut kycklingen och lade över den i en riktig form och passade på att klicka i några rejäla klickar creme fraiche runt kycklingen sedan ställde jag in den igen och avvaktade i 25 minuter.
Jag missade att ta kort på den färdiga anrättningen, som i ärlighetens namn kanske inte såg så speciell ut men smakade riktigt gott.
Det hade kunnat vara lite tjockare skivor av prosciutton för mer smak.
Om man inte vill använda creme fraiche som jag gjorde så kan man ta tillvara på skyn och göra en god gräddsås eller liknande med den.
Detta serverades med pasta.
Jag kommer nog inte köpa just denna rätt igen men jag kan absolut tänka mig att laga den själv till middag någon dag. Det kanske inte är vad Kronfågel var ute efter direkt men jag tackar för inspirationen.
(Förpackningen innehåller 2 portioner)
Tog av plasten och ställde den "ugnssäkra" formen i en ugn uppvärmd till 200 grader....
Efter 5 minuter så tittar jag in i ugnen trots att kycklingen skall stå där i 30 minuter och detta är vad jag ser har hänt med formen.
Jag tog istället ut kycklingen och lade över den i en riktig form och passade på att klicka i några rejäla klickar creme fraiche runt kycklingen sedan ställde jag in den igen och avvaktade i 25 minuter.
Jag missade att ta kort på den färdiga anrättningen, som i ärlighetens namn kanske inte såg så speciell ut men smakade riktigt gott.
Det hade kunnat vara lite tjockare skivor av prosciutton för mer smak.
Om man inte vill använda creme fraiche som jag gjorde så kan man ta tillvara på skyn och göra en god gräddsås eller liknande med den.
Detta serverades med pasta.
Jag kommer nog inte köpa just denna rätt igen men jag kan absolut tänka mig att laga den själv till middag någon dag. Det kanske inte är vad Kronfågel var ute efter direkt men jag tackar för inspirationen.
(Förpackningen innehåller 2 portioner)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Jag gillade inte smaken på den kycklingen. Var inget fel på den egentligen, föll mig bara inte i smaken...
SV: okej, jag tycker rymmet ser för litet ut för en stor säng. ;o)
Och du menar att lilla herrn ska sova hos mamma läääääänge till då? ;o) Annars har jag lite tid över kommande vecka... Det var ju nåt om att byta rum och skifta gardiner. ;o)
Lite trist när plasten liksom smälter så där :(
Men det lät som en god blandning och det skulle jag nog kunna tänka mig att testa att göra (själv). Kram
Hej Martina!
Jenny Fridh på Kronfågel här! Kul att du lagat Kronfågel DELi, men trist med förpackningen. Så ska det ju givetvis inte vara.
Satte du in den före ugnen nådde sin temperatur? Om man sätter in under uppvärmningen, då ugnen "drar på", då kan förpackningen smälta.
Hör gärna av dig till mig!
Kyckling på fredag:)
MVH
Jenny
Nejdå, ugnen var färdiguppvärmd och klar.