Och så jag då

Och så jag då

About Me

Martina
Stockholm, Sweden
Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Visa hela min profil
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
torsdag 20 oktober 2011

Dagens lunch!

Jag tog kycklinglårfilén med Prosciutto & Salvia och gjorde enligt instruktionerna på förpackningen.
Tog av plasten och ställde den "ugnssäkra" formen i en ugn uppvärmd till 200 grader....

Efter 5 minuter så tittar jag in i ugnen trots att kycklingen skall stå där i 30 minuter och detta är vad jag ser har hänt med formen.
Hmm, skulle den inte vara ugnssäker?
Jag tog istället ut kycklingen och lade över den i en riktig form och passade på att klicka i några rejäla klickar creme fraiche runt kycklingen sedan ställde jag in den igen och avvaktade i 25 minuter.

Jag missade att ta kort på den färdiga anrättningen, som i ärlighetens namn kanske inte såg så speciell ut men smakade riktigt gott.
Det hade kunnat vara lite tjockare skivor av prosciutton för mer smak.
Om man inte vill använda creme fraiche som jag gjorde så kan man ta tillvara på skyn och göra en god gräddsås eller liknande med den.

Detta serverades med pasta.

Jag kommer nog inte köpa just denna rätt igen men jag kan absolut tänka mig att laga den själv till middag någon dag. Det kanske inte är vad Kronfågel var ute efter direkt men jag tackar för inspirationen.

(Förpackningen innehåller 2 portioner)

4 kommentarer:

Linda w L2K - Från botten till toppen... sa...

Jag gillade inte smaken på den kycklingen. Var inget fel på den egentligen, föll mig bara inte i smaken...

SV: okej, jag tycker rymmet ser för litet ut för en stor säng. ;o)

Och du menar att lilla herrn ska sova hos mamma läääääänge till då? ;o) Annars har jag lite tid över kommande vecka... Det var ju nåt om att byta rum och skifta gardiner. ;o)

Marie-Louise sa...

Lite trist när plasten liksom smälter så där :(
Men det lät som en god blandning och det skulle jag nog kunna tänka mig att testa att göra (själv). Kram

Jenny sa...

Hej Martina!
Jenny Fridh på Kronfågel här! Kul att du lagat Kronfågel DELi, men trist med förpackningen. Så ska det ju givetvis inte vara.

Satte du in den före ugnen nådde sin temperatur? Om man sätter in under uppvärmningen, då ugnen "drar på", då kan förpackningen smälta.

Hör gärna av dig till mig!

Kyckling på fredag:)
MVH
Jenny

Martina sa...

Nejdå, ugnen var färdiguppvärmd och klar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Du vet att du bara måste...

twitter rrs

Leta i den här bloggen

Knuff

Dessa följer mig