Och så jag då
About Me
- Martina
- Stockholm, Sweden
- Vill du veta mer allmänt om mig så kika gärna under "Här är jag"-fliken. Välkommen hit!
Arkiv
- mars 2015 (6)
- januari 2015 (2)
- november 2014 (11)
- oktober 2014 (8)
- september 2014 (2)
- augusti 2014 (2)
- juli 2014 (5)
- juni 2014 (1)
- maj 2014 (8)
- april 2014 (21)
- mars 2014 (12)
- februari 2014 (19)
- januari 2014 (24)
- december 2013 (13)
- november 2013 (18)
- oktober 2013 (23)
- september 2013 (25)
- augusti 2013 (7)
- juli 2013 (9)
- juni 2013 (10)
- maj 2013 (7)
- april 2013 (25)
- mars 2013 (6)
- februari 2013 (11)
- januari 2013 (14)
- december 2012 (11)
- november 2012 (15)
- oktober 2012 (36)
- september 2012 (32)
- augusti 2012 (35)
- juli 2012 (25)
- juni 2012 (21)
- maj 2012 (22)
- april 2012 (11)
- mars 2012 (32)
- februari 2012 (36)
- januari 2012 (52)
- december 2011 (73)
- november 2011 (87)
- oktober 2011 (106)
- september 2011 (78)
- augusti 2011 (54)
- juli 2011 (82)
- juni 2011 (62)
- maj 2011 (79)
- april 2011 (74)
- mars 2011 (88)
- februari 2011 (56)
- januari 2011 (76)
- december 2010 (89)
- november 2010 (116)
- oktober 2010 (114)
- september 2010 (34)
Yppats
Barnen
Tankar
Glädje
Maken
Sömn
Sjuk
Produkt
Gnäll
Bloggar
Shoppa
Mat
Dagis
9-5
Barnamun
Vänner
Släkten
Humor
Utveckling
Lekar
Hushållsarbete
Kärlek
Humör
Väder
Motion
Recension
TV
Tävlingar
Träning
Fest
Facebook
Sjukhus
Bok
Engagemang
30 dagar
Event
Film
Resa
Vinst
Dagens
Willvin
Baka
Musik
Öppna Förskolan
Boet
Debatt
Utseende
Bonusen
Alkohol
Vagn
Ängeln
Mamma
Citat
Läst
Vinnare
Restaurang
Bilen
Vikt
Pengar
Spot and Tell
Dator
USA
Politik
Smartson
Flaska
Buzzador
Post
Allergi
BVC
EFIT
Skola
Gästinlägg
Säljes
Allt är mitt så fråga först!. Använder Blogger.
söndag 17 oktober 2010
Nötsteken blev en gryta
19:19 |
Redigera inlägg
Mmm det luktar gott i lägenheten just nu.
En nötstek vi hade i frysen tinades upp för att bli en söndagsstek men jag tittade runt lite efter något nytt recept och hittade ett enkelt grytrecept istället.
Ingredienser för 4 personer
500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten
1 kalvbuljong
2 msk kinesisk soja
Skär köttet i mindre bitar, 2-3 cm kuber, om du använder nötstek
Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter, så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då.
Rör i grädden och rör ner redningen till önskad tjocklek på såsen och låt koka några minuter.
Servera med ris eller potatis.
Eller vad sjutton du vill såklart haha
Snart klart... mmm så gott...hungrig!
En nötstek vi hade i frysen tinades upp för att bli en söndagsstek men jag tittade runt lite efter något nytt recept och hittade ett enkelt grytrecept istället.
Ingredienser för 4 personer
500 g grytbitar av nöt eller nötstek
2 gula lökar
2 dl vatten
1 kalvbuljong
2 msk kinesisk soja
Lite godare såg det ju ut i verkligheten |
½ tsk grovmalen peppar
1 dl matlagningsgrädde
Idealmjöl/Redning
(jag använde även 1 burk krossade tomater)
Gör så här
Koka upp vattnet och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar. Skala löken och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.Låt koka på medelstark värme i 35-40 minuter, så att köttet blir mört. Rör om någon gång då och då.
Rör i grädden och rör ner redningen till önskad tjocklek på såsen och låt koka några minuter.
Servera med ris eller potatis.
Eller vad sjutton du vill såklart haha
Snart klart... mmm så gott...hungrig!
Etiketter:
Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer: