onsdag 2 november 2011

Gårdagens middag - Pasta med ruccoladressing, baconströssel och fetaost.

Mmmmmmm! Gårdagens middag blev så god!
Jag, maken och sonen åt med god aptit medans dottern åt sin vanliga mängd av typ lite, lite.
(Man kan ju undra vilken energi hennes kropp använder sig av egentligen...)

I eftertanken vilar beslutet om att nästa gång använda aningen mindre pasta alternativt ett paket bacon extra. Kanske att även steka med lite champinjoner.

Här följer receptet:
280 gram bacon
400 gram pasta
1 ask ruccola
2 vitlöksklyftor
1 broccolihuvud
150 gram fetaost
Vit balsamvinäger
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1. Koka 400 gram pasta enligt anvisning på paketet.
2. Skölj 1 ask ruccola och skala 2 st vitlöksklyftor. Mixa ruccolan med vitlöken, 5 msk olivolja, 2 msk vit balsamvinäger, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i matberedare tills du får en "dressing".
3. Skär 2 paket bacon i strimlor och stek i en varm panna utan fett. Häll av baconet på hushållspapper och låt fettet
rinna av. Diska ur pannan.
4. Skär 1 broccolihuvud i buketter. Skala stjälken och skär den i bitar. Fräs broccolin i pannan med 1 msk olja och en nypa salt i några minuter. Lägg tillbaka baconet i pannan när broccolin känns klar och har fått lite färg.
5. Sila av pastan och blanda den med ruccoladressingen
och bacon broccolifräset. Toppa med smulad fetaost.

3 kommentarer:

  1. ÅH!

    Förresten vet du väl att alla recept som kommer via matkassen dessutom finns online på tasteline?
    Sjukt smidigt tycker då jag, för då slipper jag skriva ner dem eller hålla reda på papprena.. ;)

    SvaraRadera

Vad roligt att du har något att säga! Inga spam om tävlingar eller dylikt utan att du faktiskt kommenterar inlägget OCKSÅ.
Man får inga läsare utan att faktiskt läsa :-)